NSD träffar Gustav Sundell i hemmet i Pålänge utanför Kalix, det är på förmiddagen dagen efter hemkomsten.
- Jag brukar inte åka på turneringar, det är ganska slitigt faktiskt, säger han när vi börjar prata om Pokerstars EPT San Remo - en av Europas största liveturneringar någonsin med 1 178 deltagare från stora delar av världen.
Deltagarna får köpa in sig i turneringen och en plats kostar omkring 50 000 kronor, vilket förklarar de höga prissummorna:
Vinnaren (Constant Rijkenberg, Holland) vann motsvarande strax över 16 miljoner kronor och tvåan knappt nio miljoner kronor (Kalle Niemi, Finland) och trean alltså 5,1 miljoner kronor.
Besviken
Resan hem från San Remo gick via Monte Carlo - för deltagande i en turnering där - och Nice på Franska rivieran.
- Vi var ett kompisgäng som reste tillsammans, säger Gustav Sundell som tycks ta det faktum att han i ett slag blivit miljonär med ro.
Vad kände du när det stod klart att du vunnit så mycket pengar?
- Jag var mest besviken över att jag hade åkt ut för jag ville så klart vinna, säger Gustav Sundell som fick en hel del grattis-SMS i samma stund.
Kompisar, anhöriga och andra intresserade kunde nämligen följa spelet via nätet.
Tur, kyla och tålamod
Gustav Sundell berättar att han började spela poker för fem år sedan - först med kompisar och sen på internet.
Han spelar fortfarande mest på nätet och säger själv "det har gått ganska bra, men det är
liveturneringarna som uppmärksammas" och största enskilda vinsten innan denna var på omkring 200 000 kronor.
Vad är viktigaste egenskaperna för att bli en framgångsrik pokerspelare?
- Jag vet inte... Det är många saker. På turneringar är det viktigt att ha tur, det är små marginaler. Det är viktigt att hålla sig kall. Tålamod; på den här turneringen var det viktigt med tålamod med alla dåliga italienare, säger Gustav Sundell och ler.
Gustav Sundell vänder sig mot beskrivningen "pokerproffs" -  men faktum är att det är vad han ägnar sig åt nu.
Vad gör du när du inte spelar poker?
- Jag har inget jobb och jag känner mig inte pressad att skaffa mig ett just nu. Jag spelar lite poker och är med polarna, säger han som närmast har möjlighet att vara med i en pokerturnering i Las Vegas.
- Jag tror inte att jag orkar åka dit, under sommaren vill jag gärna vara här hemma. Det är en fin tid, det är så många som kommer hem då, människor som jag vill träffa.
Framtidsplaner?
- Jag ska flytta hemifrån, men det har ingenting med pokervinsten att göra, det var planerat sedan tidigare. Jag tror faktiskt inte att det här förändrar mitt liv särskilt mycket, säger Gustav Sundell.