Skådespelare störtade på scenen

Tornedalsteaterns Pia Suonvieri ramlade från en kista på scenen och bröt axeln. "Nå niin, det gör fruktansvärt ont", säger Pia Suonvieri.

Pia Suonvieri väntar på operation efter fallet från kistan som hon just vaknat upp från de döda i.

Pia Suonvieri väntar på operation efter fallet från kistan som hon just vaknat upp från de döda i.

Foto: Privat

Haparanda kommun2019-11-01 21:09

Pia Suonvieri står i en kista och spelar gurka. Plötsligt störtar hon ned från kistan och med huvudet före slår hon i scengolvet. Åskådarna till Tornedalsteaterns kabaré "Nå Niin" vet inte vad de ska tro. 

Det visar sig att det inte är en del i kabarén och Pia Suonvieri har skadat sin axel. 

– Jag föll riktigt illa. Jag hade cowboyskor med spetsig tå och troligen fastnade jag med spetsen i kistan. Jag hade inte tagit stöd med handen och var så inte i spelet. Jag föll med huvudet före från omkring en meters höjd och landade på axeln. Jag kände att det inte var som det skulle.

En av skådespelarna låter händelsen bli en del i skådespelet så många i publiken förstår inte att någonting gått rejält snett.

– Det är en katastrof som närmar sig jättemolnet Claudia kommer så en skådespelare säger att Claudia är på väg och att vi måste söka skydd och så går vi av scenen. Det fanns de som trodde att det var meningen att falla, men så kan jag inte falla avsiktligt, skrattar Pia Suonvieri som trots att hon har ont håller humöret uppe. 

Det visar sig att hon har brutit axeln, hon har en fraktur och två ben som ska ligga mot varandra ligger nu omlott.

– Jag känner mig svag och har fått morfin. Läkaren tyckte att jag skulle opereras på en gång, men jag får vänta, det är köer och akuta sjukdomsfall, hur länge jag får veta det vet jag inte. Mitt knä har gått ur led en gång och  det fixade jag själv, men jag förstod att det här kan jag inte ordna själv. 

Pia Suonvieri får stå över resten av kabaréföreställningarna. I stället har en ersättare anlitats som nu tränar för fullt. Från onsdag nästa vecka kör kabarén igång igen. 

–  Det kommer att bli så bra, jag är glad att jag i varje fall fick vara med i tre föreställningar, det var fantastiskt. Snopet, vi har jobbat stenhårt, säger Pia Suonvieri.

Manusförfattaren Regina Vejärä beklagar det inträffade.

– Vår ersättare har textat de tre första föreställningarna så jag känner mig helt lugn och trygg med att hon tar över, säger Regina Vejärä.

Nu vilar Pia Suonvieri upp sig i hemmet där hon kan glädjas åt en annan nyhet: Integrations-och inkluderingsprojektet teateruppsättningen "jag är en sång mellan dina läppar" har nominerats till Ullbaggepriset 2019.

– Det är jätteroligt,  känns väldigt bra. Jag hoppas så klart att vi vinner, säger Pia Suonvieri. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!