Maarit Lindvall blir nu ny ägare av resebyrån R-line i Haparanda. I och med ägarbytet byter företaget namn till Gränsresor.
Lindvall som har 12 års erfarenhet från resebranschen kommer att satsa på gränslösa resor och upplevelser. Ett starkt konkurrensmedel blir tillgänglighet och service.
- Det finns behov av öga mot öga kommunikation och för personliga möten, alla vill inte boka sina resor via internet, säger Maarit Lindvall.
Nya krafter
Det är hälsoskäl som gör att R-lines ägare Kjell Eriksson känner att arbetsbördan i den expanderande resebranschen i Haparanda blir för tung. Eriksson väljer därför att sälja i Haparanda men behåller R-line i Luleå och Pajala.
Han valde bjuda ut Haparandaföretaget för försäljning till de anställda.
Lindvall som arbetat vid Silja Line som konferensbokare och sedan i mars som resebyråchef på R-line, fick också erbjudandet.
Spännande framtid
- Först tänkte jag nej aldrig. Men sedan gick jag på magkänslan och jag har inte haft några sömnlösa nätter sedan dess. Det är väl så att vi kvinnor vill tänka en, två och 32 gånger innan vi gör någonting sådant här. Det är alltid tryggt att ha en anställning men nu är mina barn stora och jag kan ställa mig frågan vad jag själv vill göra. Jag gillar utmaningar och nu ska jag satsa på mig själv.
Till en början blir hon ensam på företaget som sysslar med reseförsäljning och upplevelser, men förhoppningen är att anställa personal under hösten.
- Jag har många tankar men jag ska ta en sak i taget. Jag börjar själv och bygger vidare därifrån.
Eriksson är nöjd med sin efterföljare.
- Idag överlämnar jag denna fantastiska och fullvärdiga verksamhet till Maarit som är mycket duktig. jag är glad att det blev en kvinnlig företagare. Kvinnor är minst lika bra, kanske ännu bättre än manliga. Haparanda har alla möjligheter och vi har plogat marknaden, nu är det bara att följa spåret.
Lindvall ser fram emot öppningen den 23 juni.
- Jag önskar någon som kan sia i kort, jag hoppas att det går riktigt bra.
Gränsresor kommer att finnas i samma lokaler i busstationen i centrum av Haparanda.