Just nu pågår årets sommarteater ute på Seskarö. De fem deltagarna i amatörteatergruppen Dramix visar ännu en gång framfötterna och blandar komik, drama och tänkvärda livsproblem på ett alltid lika nyanserat sätt.
- Det här är nog det mest dramatiska vi gjort, säger Anna-Lena Pessa som spelar Cattis.
Tuffa brudar
Föreställningen "I’m gonna marry Vinnie Vincent" är ett hopkok av ömsom sorgsna, tragiska och ömsom hysteriskt skratteggande skildringar om hur fem forna rock’n roll-brudar återförenas och mentalt återgår till den tid som de levde livets glada dagar med svarta rockkläder och Kiss på högsta ljudnivå.
- De är mycket vildare än vi var, eller kunde vara, säger Åsa Lindgren med ett stort skratt.
Och hon har rätt, det är få som kan mäta sina tokigheter med Dramix. Ändå är det igenkännande, för vem har inte drömmar, varit kär och fallit för grupptrycket?
- Det häftigaste är att vi alla är 40 plus och vi visar att alla kan rocka, säger Kokkonen.
Hämndbegär
När pjäsen börjar har det gått 25 år sedan alla tjejerna träffades.Det visar sig att Jessica är nyskild från rike Peter och hämndbegäret hos hennes syster och tre vänner är stort.
- Vi hotar honom med pistol, säger Clarissa när hon tycker att diskussionen om hur Jessica ska komma åt alla Peters pengar spårar ur.
Hon vill att diskussionen tar en mer seriös vändning och då propagerar hon för att använda pistol.
Över Atlanten
Förvecklingarna blir många och glider in på den första kärleken. Jessicas första och kanske största kärlek är Vinnie Vincent. När Jessica till sist, med armarna i vädret, meddelar att hon ska åka till USA och fria till en Kissmedlem får hennes tvillingssyster Eva nog och svimmar.
- I’m gonna marry Vinnie Vioncent, vrålar Jessica.
- Vem gav henne den idén, frågar Eva.
- Det var jag, hur skulle jag kunna tro att hon skulle ta det bokstavligt? kontrar Clarissa, som spelas av Susanne Westberg.
I nio månader har gruppen jobbat med manuset och de två senaste månaderna har träningen varit intensiv.
- Nu känns det roligt att spela för publik, säger Erika Medström.