Bo-Gustavs bröder, Lars-Erik och Lennart Ahlbäck, var inte mycket sämre. De kom tvåa i klassen 4 WD för fyrhjulsdrivna bilar.
Ahlbäck/Westman, som tävlar för Morjärvs MS, övertygade i sin röda Porsche och hade en ledning på 13 sekunder efter första sträckan. På den andra sträckan drygade de ut segermarginalen till hela 22 sekunder till Roger Johansson och Anders Blomqvist, NMS Boden.
- Vi kände oss aldrig hotade, försäkrar Tomas Westman.
I 4 WD-klassern handlade det om sekundstrid. Juha Taivitie och Martti Junes, Haparanda, var i delad ledning med Markku Viitanen och Mika Alalahti från Kemi efter första sträckan. Lars-Erik och Lennart Ahlbäck låg två sekunder efter ledarduon.
Men favorterna Taivitie/Junes kom aldrig till start på andra sträckan då turbon kraschade. Markku Viitanen lyckades hålla tvåsekundersförsprånget till bröderna Ahlbäck i mål.
- Vi gjorde några småmissar och det avgjorde. Dessutom hade vi problem med växellådan. Man vill ju alltid vinna, men finländarna kör bra, säger Ahlbäckarna, som tävlar för Överkalix MK.
n n I klassen Volvo Original blev det dubbelt NMS Boden i topp. Lars Johansson/Mathias Smedberg vann före Göran och Kurt Ahlström.
n n Luleåparet Tommy Jakobsson och Jan Selberg segrade i klassen 2 WD.
Tävlingen, med NMS Boden som arrangör, avgjordes med skjutfältet i Kusträsk som tävlingscentrum.