Sista och sjunde sträckan var en special på Näverbergets bana, tät, på löst underlag och framför allt svårnavigerad, åtminstone om man ser till hur många förare som körde fel.

Men Jakobsson var säker på sin sak och klarade banan på dagens snabbaste tid - före samtliga fyrhjulsdrivna ekipage - men den välbekanta R-Civicen.

- Vi körde på direkt och det funkade så jag behövde inte fundera. Särskilt sista varvet - då körde jag på ordentligt. Men jag trivs ju på banan, vann racingspecialen här i fjol, påpekar Jakobsson som därmed slog DM-ledande Krister Ettings, Vännäs, tid för andra gången under dagen. Första gången var över inledande sträckan: ett par rakor och några tvära böjar på Biltemas parkering...

"Där hade jag lite strul"
- Den passade bilen jättebra. Jag trivs på sådant, och så är det ju väldigt roligt för publiken.

Tävlingen fortsatte med en mer traditionell variant på Näverberget innan tredjesträckan vid Fällträsk.

- Där hade jag lite strul och var ganska långt ut i en vänsterkurva. Inte så att vi var av men det tog fast och kostade sekunder. I övrigt har det gått bra, säger Jakobsson som efter att ha missat de fyra första DM-deltävlingarna knappast kan aspirera på någon tung position - men han tänker åtminstone köra avslutande Kanonrundan i Boden den 18 augusti.

Jan-Olov Marklund, Umeå AK, totalsegrade med sin fyrhjulsdrivna Lancia Delta. På andra plats körde Mattias Rönnqvist, Vännäs in, också han med fyrhjulsdriven bil och på tredje stannade Krister Etting som bäste 2WD-förare. Finländaren Juha Talvitie, tävlande för Haparanda i fyrhjulsdriven Subaru, körde in på fjärde plats och Jakobsson därmed på femte.