FN-föreningens ordförande Lars Suo är oroad, samtidigt konstaterar han att han inte har alla detaljer i fallet.
– Rent mänskligt känns det väldigt tråkigt. Mycket talar för att det här är en person som behöver få skydd i vårt land och att han kommer blir till nytta för Sverige. Att köra ut en ung människa känns inte bra. Gripandet av honom känns också för brutalt, att inte få med sig sina tillhörigheter känns besvärande, säger Lars Suo.
Lars Suo hoppas att det juridiska ombud som ska träffa Said Afelderov på torsdag kommer att strida för honom.
– Det är viktigt att få sin sak prövad och jag hoppas att han får stanna, säger Lars Suo.
Han har ljugit om sin ålder och namn...
– Det måste rimligtvis tas stor hänsyn till att det här handlar om mycket unga, vilsekomna och rädda personer som kan ta råd av fel person, det är fullt mänskligt. Jag utgår från att Migrationsverket tar verderbörlig hänsyn till detta, säger Lars Suo.
Det var Gränspolisen som grep Said Afelderov och förde honom till förvar. Chefen för Gränspolisen Peder Nilsson säger att det normala är att den som ska föras till förvar eller utvisas ska hinna packa, om inte skickas sakerna i efterhand. Said Afelderov förvarnades inte om gripandet.
– Ibland meddelar vi och ibland meddelar vi inte, då har vi gjort bedömningen att det finns risk att personen avviker, säger Peder Nilsson.
Said Afelderov är nu i förvar i väntan på att resa tillbaka till Ryssland.
– Det går att överklaga i princip fram till resan går. Det går att överklaga och få ett verkställighetsförbud om det dykt upp nya omständigheter, det är Migrationsverkets förvaltningsprocess som hanterar sådana frågor. Det utses också ett offentligt ombud.
Migrationsverket kan inte uttala sig i enskilda ärenden, presskommunikatör Guna Graufelds säger att det alltid görs en säkerhetsbedömning innan en person avvisas.
– Är slutsatsen att det är livsfarligt att åka tillbaka blir det inte frågan om att återvända. Behovet av skydd är alltid i centrum.
Said Afelderov uppgav fel identitet.
– Så klart är det mer komplicerat då och svårare att utreda, men det går att inkomma med den riktiga identiteten och få sin sak prövad.
Presskommunikatör Ulrika Langels säger att identitetfrågan inte automatiskt innebär en ny prövning.
– Det beror på om asylskälen har ändrats, är de samma har de redan prövats. Men det är lite knepigt det här.
Så det finns risk att den här Romeo och Julia-historien får ett olyckligt slut?
– Ja, utifrån vad det låter nu så kan det göra det, säger Ulrika Langels.
Lars Suo kommer att följa fallet Said Afelderov.
Kommer FN-föreningen att agera?
– Går inte allt rätt till, så kan det bli frågan om det, säger Lars Suo.