Haparandas kommundirektör polisanmäld

En privatperson har polisanmält kommundirektör Lena Ekh för trolöshet mot huvudman. ”Hon har agerat enligt avtal”, säger kommunalråd Sven Tornberg (C).

Haparandas kommundirektör polisanmäld

Haparandas kommundirektör polisanmäld

Foto: Herman Öberg

Haparanda kommun2019-10-05 11:27

En privatperson har polisanmält kommundirektör Lena Ekh för trolöshet mot huvudman.

Haparanda kommuns kommundirektör Lena Ekh har fått en polisanmälan riktad mot sig. Anmälaren är en privatperson som anser att Lena Ekh brutit mot de avtal hon har med kommunen.

– Kommunen har ett flextidsavtal som Lena Ekh har använt sig av. Skillnaden mellan Lena Ekhs och andras avtal är att hon har ett avtal om samlad ledighet. Det innebär att hon kan ta ut samlad ledighet vid lugnare perioder, säger Sven Tornberg.

Han säger att det är ett förfarande som är godkänt av honom och av förra kommunalrådet Peter Waara (S).  

– Ur kommunens perspektiv är hon inte misstänkt för någonting. Det är en privatperson som gjort en polisanmälan. Vem som helst kan göra en polisanmälan, mot vem som helst, om vad som helst. Lena Ekh har vårt förtroende och hon jobbar kvar.

Sven Tornberg konstaterar att om det blir en polisutredning kommer kommunen att bistå.

– Allt som rör polisanmälan kommer hanteras av ekonomichef Hans Kenttä. I övrigt jobbar vi och Lena Ekh på precis som vanligt, säger Sven Tornberg.

Lena Ekh konstaterar att det känns bra att kommunalrådet inte hyser tvivel.

– Jag uppskattar att min uppdragsgivare står bakom mig, säger Lena Ekh.

Kommunens uppdrag är bland annat att förvalta skattemedel och hon välkomnar att medborgarna engagerar sig.

– Jag tycker att det är viktigt att polisen tar anmälningar om brott på allvar och utreder dessa.  Det är bra att privatpersoner anmäler om man tror att något är fel inom offentlig sektor, säger Lena Ekh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!