Pastaälgar: Återkallades i oktober 2014 på grund av att de kunde innehålla soja, trots att det inte stod på förpackningen.

Barngungan Gunggung: Återkallades i september 2014 på grund av att upphängningsbeslagen var för dåliga och medförde risk för allvarlig skada.

Sänghimmel för barn: Återkallades i mars 2014 på grund av strypningsrisk.

Sänglampan Smila: Återkallades i december 2013 eftersom sladdarna satt löst.

Pajen Rabarber: Återkallades i september 2013 från Ikeas matmarknad efter att ordet för äggpulver på finska saknades på förpackningen.

Barnsängarna Kritter och Sniglar: Återkallades i augusti 2013 på grund av metallstänger som sönder och gett upphov till skärskador.

Jumbokoppen Lyda: Återkallades i juni 2013 för att den kunde spricka när varm vätska hälldes i den.

Skenan Ikea 365+ (modell 70 och 114): Återkallades i april 2012 på grund av att den gav kunder elstötar.

Ugnsgaller från Nutid och Framtid: Återkallades i februari 2012 eftersom de var för smala och kunde ramla ner och bränna användaren.

Säkerhetsbältet Antilop: Återkallades i januari 2014 eftersom det helt plötlsigt kunde öppnas och orsaka fall från barnstolen. Åtta rapporter om fallskador kom in från användare.

Lektältet Busa: Återkallades i oktober 2011 på grund av att stålramen kunde gå sönder och orsaka skär- och stickskador.

Skjutdörren Elgå fenstad: Återkallades i september 2011 eftersom spegelglaset kunde lossna och ge skräskador. En allvarligare incident rapporterades.

Kaffepressen Förstå: Återkallades i mars 2011då trycket från metallhållaren kunde spittra glasbehållaren. Tolv personer som råkade ut för detta brännskadades.

Muggen Rund: Återkallades i januari 2011 efter att fem personer skadades genom att glaset gick sönder vid anvädning. Ikeas egna utredning visade att glaset var för tunt.

Barnstolen Leopard: Återkallades i december 2009 då själva sätet på stolen kunde lossna och falla genom ramen. Både rapporter om barn som fallit igenom och barn som stoppat det lösa snäpplåset i munnen inkom.

Jalusierna Iris och Alvine: I novermber 2008 gick Ikea ut och varnade för att jalusierna måste kompletteras med en ny låsdel så att ingen kan fastna i draglinorna.

Lådknopparna till byrån Kviby: Återkallades i september 2008 eftersom glasknopparna brast vid montering och kunde ge upphov till skärskador.

Sovpåsen Barnslig: Återkallades i juni 2008 eftersom delar av påsens dragkedja lossnat och risken fanns att barn kunde kvävas.

Klämspotten Femton: Återkallades i juni 2088 efter att den riskerade att överhettas.

Barnmatstolen Gulliver: Återkallades i mars 2008 efter att grenstödet som förhindrar att barnet glider ur stolen kunde lossna.

Sillburken Ikea food: Återkallades i maj 2007 efter att två kunde hittat glasbitar bland sillen.

Vaserna Parodi och Apelsin: Återkallades i februari 2007 efter att bottnarna lossnat och gett upphov till skärskador hos sju kunder.