Just denna tid på året ser händerna ut som värst. Jag känner själv att jag max orkar måla naglarna. Men det är inget roligt jobb när resten av handen ser tråkig ut. Förra månaden tog vi hand om ansiktet, nu är det high five för fina händer.

Peeling/handskrubb
Så här gör du: Innan du återfuktar är det bäst att ta bort döda hudceller. De försvinner bäst med peeling/handskrubb. Skölj bort med ljummet vatten.

Klipp sedan ned eller fila naglarna i den form som du önskar. Redan här kan du välja det naturliga, nämligen att nageln ser ut som nagelbandet gör. Det gör att helhetsintrycket blir odramatiskt och ser ja, naturligt ut. Har du längre naglar, eller inte dina egna, har du lite fler valmöjligheter.

Artikelbild

Ett lite annorlunda sätt är att göra dem spetsiga. Det blir supersnyggt med en stark och klar färg. Kom ihåg att klippa eller fila rakt av, så det blir en skarp kant. Fila sedan till de mjukt runda, om det är det du föredrar.

Redo för nagellack
Sedan till nagelbanden. Det som ligger på nageln trycks försiktigt ned med en manikyrpinne, efter att du smort in dem med en fetare handkräm eller valfri olja. Därefter är händerna redo för nagellack. Viktigt att tänka på är dock att naglarna ska vara rena från gammalt nagellack och eventuell olja som du använder. Då fäster nagellacket bäst. Det kan därför vara bra att göra steg ett på kvällen och måla naglarna dagen efter.

Här kommer lite olika varianter på hur du kan måla dina naglar:

Enkelt och stilrent: Måla med en färg som börjar antingen direkt där nageln börjar, eller en liten bit ovanför. Då ser det ut som att nageln har växt lite. Använd alltid med ett överlack.

Artikelbild

Fransk manikyr med tvist: Måla nageln i en färg och tippen i en annan. Snygga färgkombinationer är till exempel rosa nagel och guldtippar.

Extra pillrigt: Vill man verkligen testa något annorlunda kan man måla nagelmånen i en annan färg. Jag såg en bild på en hand som hade en svartmålad nagelmåne och resten av nageln var målad transparent. Tokigt, annorlunda och jättesnyggt!

Artikelbild

Klassiskt: Den klassiska franska manikyren passar till allt och funkar även på korta naglar. Börja med att måla hela nageln med ett baslack. Sedan en ljus pastellfärg som beige eller ljusrosa på hela nageln. Måla till sist tippen vit. För dem som tycker det är svårt att få en jämn fin kant, finns halvmånestickers att köpa. Toppa med ett transparent överlack.

Modepolisen tipsar...

Olja in: När det kommer till naglar, ska man vara medveten om att vi alla har olika. Vissa har mjuka, andra hårda, ”bulliga”, spadliknande naglar. Det finns skidbacksnaglar och så vidare.
Olika naglar har olika problem, fast de flesta just denna årstid har problem med att naglarna skivar sig. De har oftast utsatts för lösningsmedel (remover) eller för mycket kontakt med vatten.
När du är mycket i vatten så sjunker fuktigheten i nageln. Det gör att lagren delar sig och böjs åt olika håll. Bästa medlet mot skivande naglar är att olja in dem. Ofta. Gärna med sesam-, oliv- eller mandelolja.
Är du i mycket kontakt med lösningsmedel (remover) eller vatten, gör du bäst i att använda handskar.

Artikelbild

Fila rätt: Det finns olika sätt att fila nageln på. Beroende på om du har egna eller ditsatta tippar.
När det kommer till dina egna så håller de bäst om du filar i nagelns växtriktning, utifrån och in. Eftersom nageln är uppbyggd av lager, så delar de på sig om du filar sida till sida.
Personligen tycker jag att en glasfil är bäst. Den håller dessutom hela livet (det vill säga om du inte tappar den). Den kan till och med tvättas i diskmaskin och ser då ut som ny.I övrigt: De män och kvinnor som fastnat i skönhetsoperationsträsket har det inte lätt när det kommer till händerna. Det verkar som att det enda de kan göra är att förminska blodådrorna på händerna för att få dem att se yngre ut. Men. Jag har sett det på riktigt och tycker inte det blir någon större skillnad.