Hon var en av deltagarna som var med i rallyt. Det kom ett helt gäng uppklädda damer från Piteå som var med. 25 av 38 ekipage deltog inte bara i biltävlingen utan även i Concours de charme, som innebär att man ska ha tidenlig klädsel matchande till bilens årgång.

Lenarallyt är ett veteranbilsrally enbart för kvinnor som Sonja Flodström är upphovskvinna till och som arrangerades av Motorentusiasterna i Norr. Tävlingen gick av stapeln på lördagen och är döpt efter Lena Boström, som äger Retro Café där starten gick.

– Jag är jätteärad, en stor ära. Det var oväntat, men jättekul. I och med att de är här så passar det ju bra. Jag hoppas att det återkommer. Kvinnor är modigare att klä ut sig. De är så vackra. Flera som jag såg kände jag inte igen förrän jag kom riktigt nära dem.

Artikelbild

| Charlotte Simonsson med bonusdottern Moa Jonsson.

Systrarna Irma, Inga Britt och Kerstin och deras mamma hade klätt upp sig och Irma Lidström föddes samma år som PV:n de körde, 1957.

Charlotte Simonsson och hennes bonusdotter Moa Jonsson hade klädsel som matchade bilen, en Volvo Amazon.

– Vilken tillställning! Och vädret är kanon, vilken himla tur. I går ( läs fredag) var det inte roligt, sa Charlotte Simonsson och berättar att hon alltid har varit intresserad av bilar och motorer.

Men det är första gången Moa är med och hon tyckte att det skulle bli roligt. Charlotte tycker det är bra med ett rally enbart för kvinnor.

Artikelbild

| Kommunalrådet Inge Andersson vinkar iväg den första föraren i det första damrallyt i Boden. Föraren är kvinnan som fixade rallyt, Sonja Flodström. Hon kör en Volvo PV 544.

– Annars blir det inte av att vi kör. Oftast är det männen som kör. Det känns så i alla fall.

För henne var det självklart att anmäla sig till Lenarallyt. Hon tog även med sig två kompisar.

Artikelbild

| Annika Lundström och dottern Sofia Lundström. Bilen är en Ford Falcon, årsmodell 60.

– Jag har sett fram emot det här jättelänge och vi har beställt kläder.

Lisa Andersson i gänget från Piteå var med för första gången. Ruth Larsson och Ewa Wahlvik däremot har tjuvtränat. De deltog i förra året Classic Lady, damrallyt under Classic Week i Rättvik och tyckte att det var jätteroligt.

Artikelbild

| Hippibrudarna Kerstin Westin, Inger Johansson och Eva Johansson.

– Det här är ett bra initiativ av bodensarna. De är bra på att ordna grejer, sa Ewa Wahlvik.

Annika Lundström och hennes dotter Sofia Lundström körde en Ford Falcon. Annika berättade att barnen är uppvuxna med bilar.

Artikelbild

| Jenny Wikström

– Så de hade kanske inget val. Sofia var på sitt första drag race när hon var tre månader. Mitt motorintresse började när min man och jag träffades.

Dagen avslutades med middag och prisutdelning på Western farm.