Det är nu mer än två veckor sedan 19-årige Joey från Danmark försvann i Allakfjällen, efter att ha lämnat sitt läger en bit ifrån Kutjaure fjällstuga.

Norrbottenspolisens sökande efter honom är avblåst men ett civilt bolag söker efter mannen med helikopter när de är i området på andra uppdrag, och polishelikoptern har i uppdrag att göra detsamma.

Det har tidigare framstått i media som att försvunne Joeys anhöriga varit kritiska till polisens arbete för att hitta honom, vilket Joeys svåger nu tillbakavisar.

Artikelbild

| Polisens sökande efter försvunne Joey var massivt - men utan resultat.FOTO: Simon Eliasson

- Vi hade ett möte med polisen på plats i Jokkmokk på torsdagen. Vi är imponerade över polisens arbete och ansträngningar för att hitta Joey, säger han till NSD.

Den försvunne 19-åringens syster och svåger är nu tillbaka i Danmark efter att även ha besökt området i Allak varifrån han försvann.

Efter att ha upplevt platsen är de än mer brydda över vart deras närstående kan ha tagit vägen.

- Vi ville se området med egna ögon och nu när vi gjort det kan vi inte förstå hur någon kan försvinna så spårlöst där. Det är bra väder hela tiden och öppet så man ser långt åt alla håll. Vad i all världen har hänt honom? säger svågern.