Kycklingspett med jordnötssÄs
För 4 personer, 30 minuter + tid för marinering
4 kycklingfiléer
Till marinaden:
2 msk rapsolja
4 msk limejuice
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Till sÄsen:
1 msk röd currypasta + 1/2 msk rapsolja
3 dl kokosmjölk
1 tsk fisksÄs (ersÀtter salt)
4 msk jordnötssmör
1 tsk strösocker
Att Àta till:
ris
blandad sallad
fÀrsk koriander
Gör sÄ hÀr:
1. SkĂ€r kycklingfilĂ©erna i lĂ„nga strimlor, 3â4 strimlor per filĂ© brukar vara lagom. Blanda och pensla kycklingen med marinad. LĂ„t köttet dra ett par timmar (eller under dagen) i kylskĂ„p.
2. Förbered sÄsen med att lÀgga en matsked currypasta och en halv matsked olja i en kastrull. LÄt dra ett par minuter pÄ mycket lÄg vÀrme. TillsÀtt kokosmjölk, fisksÄs, jordnötssmör och socker. Rör om och lÄt allt bli varmt men inte mer.
3. Grilla kycklingen 2â3 minuter pĂ„ vardera sidan i grillpanna alternativt stek i vanlig panna. TrĂ€ upp köttbitarna pĂ„ spett. Servera med jordnötssĂ„sen tillsammans med ris och blandad sallad. Toppa med fĂ€rsk koriander.