Hon är en av Oprah Winfreys 100 supersjälar, de som enligt Winfrey använder sin röst och talang för att höja medvetandet bland människor i världen. Arrangör är Spira, som består av två verksamheter: nätverksträffar för kvinnor samt event och föreläsningar inom personlig utveckling och hälsa för alla. På föreläsningen som är på torsdag deltar även föreningar, organisationer och företag i en "Väx med Spira-mässa" på Folkets hus.

– Vi har växlat upp konceptet med föreläsare. Det får ett mervärde att ha en workshop där man får tillfälle att prata med andra och lära sig något nytt, säger Petra Åhl som är en av grundarna till Spira tillsammans med Katarina Larsson och Lisa Hansson.

– Vi kombinerar lusten att få inspiration tillsammans med att man kanske vill samtal om det som föreläsaren pratade om i en mingelpaus. Då passar vi på att låta företag och organisationer komma dit och finnas där för att prata med mässbesökarna, säger Petra Åhl.

För företagen är mässan en möjlighet att få upp ögonen för framtida kompetens och för andra företag.

– Kompetensförsörjning är något vi vet att man kämpar med i Norrbotten. Här finns en chans att träffas och samtala med varandra, säger Petra Åhl.

– Vi tänker att ämnen och samtalen som förs på mässan kommer att bidra till något positivt i samhället.