Isak Uddström har vunnit flera tävlingar, bland annat PT:s talangjakt 2017. I augusti i år tog han hem talangtävlingen Stjärnskott vid Stora Nolia med låten Dusk till dawn, skriven av Zain.

Den segern gav honom en plats i riksfinalen som genomfördes ombord på Viking Lines Amorella under den gånga helgen.

– Jag ställde upp med samma låt eftersom jag känner mig trygg med den, säger Isak Uddström.

Riksfinalen genomfördes med tolv deltagare.

– Tävlingen gick till så att det var två deltävlingar där vi delades upp i två grupper. Sedan tog en jury ut två stycken ur varje grupp och jag var en som gick vidare till semifinalen, säger Isak Uddström.

I den tävlade han emot en tjej från Lidingö. Inte oväntat gick den begåvade ynglingen från Piteå vidare till final och vann också den. Han kunde bärga segern efter positiva omdömen från juryn och SMS-röster.

Isak Uddström är föstås glad över segern.

Vad händer nu?

– Priset är att jag ska få träffa en låtskrivare och en producent. Tillsammans ska vi skriva en låt som jag ska spela in och som läggs på Spotify, berättar Isak Uddström.

Nu är han tillbaka i nian i Hortlaxskolan där han går fotbollsklass.

Han är tydlig med att han vill satsa på musik. Efter nian lutar det åt estet/musikprogram på gymnasiet. Han är också inte helt ointresserad av att söka till Idol. En talangtävling som körs i TV just nu.

– Jag har inte beslutat om jag ska söka. Jag kanske gör det sedan. Det är en kul tävling och den ger bra publicitet, säger Isak Uddström.