Polisen började tillsammans med anhöriga och jaktkamrater sent på onsdagskvällen leta efter en äldre man som försvunnit under jakten. På torsdagen var varken mannen eller hans bil påträffad ännu. 

Mannen är i 80-årsåldern och är hemmahörande i norra Lappland. Han försvann när han jagade i Tärnabyområdet och anmäldes som saknad på onsdagskvällen, enligt polisen.

Man söker mannens bil i jaktområdet. Det ska vara en silverfärgad Hyundai Matrix, årsmodell 2006 med ett registreringsnummer som slutar på 119.

Man har letat på vägar i jaktområdet strax söder om Tärnaby och ett område runt en stuga har sökts av med hundpatrull. Under torsdagsförmiddagen sattes även en polishelikopter in i sökandet men inte heller det ledde till några framgångar. Under torsdagskvällen skulle hundpatrullen söka i närheten av ytterligare en stuga. 

Det finns ingen aktivitet på mannens mobiltelefon eller bankkort som kan hjälpa polisen i sökandet.

Polisen uppmanar även norrbottningarna att hålla ögonen öppna efter bilen.

– Eftersom han är hemmahörande i ert län så är det viktigt att säga att vi även är intresserade av iakttagelser av den här bilen i Norrbotten, säger Marie Andersson vid polisens regionledningscentral i Umeå.

Polisen har också gått ut med ett signalement på mannen, som uppges ha en krokig gångstil. Han är runt 180 centimeter lång, kraftigt byggd, har ljust hår och glasögon. Vid försvinnandet bar han en grön jacka med blå friluftsbyxor och en kamouflagemönstrad keps med texten Jokkmokk.

Iakttagelser och tips från allmänheten rapporteras till polisen på 114 14.