Varifrån kommer ditt intresse för musik?

– Vi lyssnade alltid på musik hemma när jag var liten. Jag började sjunga i kyrkan i Gällivare, sedan på skolavslutningar och sedan i "Idol" (skratt).

Vad är din drivkraft?

– Jag vet inte riktigt, jag bara gör det jag älskar att göra. Vad är det jag vill uppnå? Vad är det jag inte vill ångra? Ja, jag vill inte ångra att jag inte gjort det jag älskar – att göra musik.

Vad är din viktigaste egenskap om du får säga det själv?

– Jag är ganska driven, jag gör vad som helst för att nå mitt mål. Jag är en sådan person som inte bara ger upp det inte funkar för mig. Om man gör misstag lär man sig av det, då är det bara att försöka på ett annat sätt.

Vad betyder Idol för dig och/eller för Norrbotten?

– Det är en plattform för att visa att jag är en artist och en plattform för att kunna hålla på med musik i framtiden och inspirera andra. Jag trodde aldrig att jag skulle söka till "Idol", det var något som bara hände över en dag – baam! Det var fett konstigt i början, sen blev jag topp fyra och det har gett mig mycket. Mitt mål var aldrig att vinna, jag har lärt mig jättemycket.

Vad skulle det betyda om du utsågs till Årets norrbottning?

– Det är få som lärt känna min person i "Idol" och många tycker att jag varit dryg och kaxig. Men det är många norrbottningar som funnits bakom mig och stöttat mig, att vinna skulle få mig att känna att Gällivare supportar mig och är där för mig. Det skulle få mig att känna att jag är en del av dem, det hade känts tryggt att veta att de finns där.