Klockan 9.55 på fredagen skrevs kontraktet med Nyhléns Hugosons på. Familjeföretaget som vuxit till en charkjätte köper upp ett annat familjeföretag.
– För mig är det en fantastisk känsla. Vi har ju känt familjen Hugoson i många år och vet deras inställning. De värnar Norrbotten, de tänker långsiktigt. Det är samma anda och samma höga mål som vi har och därför känns det så rätt, säger Magnus Kvickström.
Pengar vill han inte tala om.
– Nej, inga summor. Men jag kan säga att känslan är mer värd än pengarna. Jag har haft bud från mycket större företag men det har inte känts bra. Det är helheten som räknas.
Läs mer: Jokkmokks korv köps upp
Själv blir han kvar som plats- och produktionschef, och familjen liksom övrig personal ska jobba kvar. Dessutom är det säkrat i kontraktet att produktionen blir kvar i Jokkmokk.
– Företaget har funnits här sedan 1945 och det vore en katastrof om det flyttade. Det hade jag aldrig godkänt. Det är inte 100 procent säkert, det är 1000 procent. Men det har heller aldrig funnits en tanke på det hos köparen så det är ömsesidigt.
Själv har Magnus Kvickström blivit kvitt ett ok på sina axlar.
– Nu slipper jag det här administrativa som jag är så dålig på. Jag är ostrukturerad men älskar hantverket. Nu kan jag jobba i produktionen, precis som jag gjorde från början. Städa. Stycka kött. Göra korv. Det här är en nytändning för mig. Och vi har massor av nya idéer som vi håller på att utveckla.
Läs mer: Nya ägaren: "Jättespännande"
Jokkmokks korv är flerfaldigt prisat i charkuteribranschen. Och någon risk att de hemliga recepten sprids finns det inte heller, enligt Magnus Kvickström.
– I dag är det två personer som kan det, jag och min far. Det kommer att lämnas vidare inom familjen. Det är ju hemligheter i paritet med Nasas teknologi (skratt).
Familjen har även ett boende i Stockholm sedan en tid tillbaka.
– Vår dotter bor där och vi åker dit över helger ibland. Det är som vår sommarstuga. Men Jokkmokk är hemma.
Jokkmokks kommunalråd Robert Bernhardsson (S) ser positivt på affären.
– Den stärker matproduktionen i Norrbotten och i Jokkmokk när två genuina entreprenörsfamiljer går samman på det här sättet. Det känns helt tryggt med sysselsättningen i Jokkmokk, säger han.
Jokkmokks korv startades av en smålänning 1945 och blev raskt populärt. 1993 köpte familjen Kvickström företaget. I dag har man 23 anställda och omsätter drygt 60 miljoner per år.