Det är P4 Norrbotten som kan berätta om Göran Sjöberg, naturhistorisk konservator och enhetschef på Ájttemuseet, och hans ovanliga uppdrag tidigare i veckan.
Han fick nämligen uppdraget att röntga ett av Moderna museets mest välkända verk – Monogram.
Monogram utgörs av en uppstoppad angoraget med ett bildäck runt magen och skapades av konstnären Robert Rauschenberg på 1950-talet. Och nu ska den lånas ut till en turnerande utställning.
– Det var någon gammal skröna att ett av benen hade brytits någon gång. Vi kunde konstatera att så var fallet. Ett framben var av. Men det kan mycket väl ha varit så redan när den monterades faktiskt. Det kanske var därför man avlivade den här geten en gång i tiden, säger Göran Sjöberg till P4.
Anledningen till röntgenproceduren var att Riksantikvarieämbetet ville säkerställa att geten skulle klara att transporteras.
Och nu är det konstaterat att geten är fullt kapabel att klara resan till USA och England.
– Det var ju spännande, för det här det är ett jättekänt och omtalat konstverk som man har sett på både på bild och i verkligheten tidigare, jag kände i alla fall till den. Så det var ju roligt att få vara med i den här undersökningen, säger Sjöberg till P4.
Enligt radion finns ingen exakt uppgift på hur mycket Monogram är värt, men ett likartat konstverk av Rauschenberg värderade nyligen till 600 miljoner kronor.