I ett brev till Migrationsöverdomstolen och regeringen kräver en enig kommunstyrelse i Jokkmokk att beslutet om utvisning tas tillbaka, rapporterar Radio Norrbotten.

Så här skriver kommunstyrelsen:

"Svenska myndigheter och myndighetsutövande har en lång och respekterad tradition. På senare år har människors förtroende ordentligt naggats i kanten för dessa institutioner. I vår kommun, Jokkmokks kommun, har en ung människa som bott och arbetat här i sju år fått känna på ett myndighetsutövande som visar sin värsta sida.

När svensk byråkrati är som sämst och jobbar med fel saker har det oförskyllt drabbat Danyar Muhammed, som på grund av ett formellt fel i lönehanteringen på sitt jobb nu ska utvisas till Irak. Ett fel som genast rättades till när det uppdagades och det är rimligen inget skäl för utvisning.

Därför begär vi från kommunstyrelsen i Jokkmokks kommun att beslutet om utvisning tas tillbaka och att Danyar Muhammed därefter får fortsätta sitt liv och arbete i Jokkmokks kommun".

Läs mer: Lönemiss på 460 kr – nu utvisas pizzabagaren

Bakgrunden till utvisningen är att Danyar Mohammeds arbetsgivare bröt mot lagen om arbetstillstånd. Arbetsgivaren hade missat höja hans lön med 460 kronor när kollektivavtalet ändrades. Ett misstag som korrigerades när det upptäcktes. Danyar Mohammed hade dessutom fri bostad som löneförmån och inräknat den låg han över nivån för kollektivavtalet. Trots att Skatteverket beskattade honom för bostaden så anser både Migrationsverket och migrationsdomstolen att han bör utvisas.

Två av fyra ledamöter var i migrationsdomstolen dock inne på en annan linje men ordförandes röst fällde avgörande.

Danyar Mohammed har via sitt ombud Fredrik Bergman vid Centrum för rättvisa beslutat sig för att överklaga beslutet till Migrationsöverdomstolen.

Danyar Mohammed bor sedan sju år tillbaka i Jokkmokk och arbetar förutom på pizzarestaurang även ideellt på ett asylboende.