Josephine Bornebusch är aktuell i humorprogrammet Lilla landet lagom där myter om vårt land och våra fördomar är i skottlinjen för skämten. Hon spelar den seriösa programledaren Maria-Anna som reser runt i Sverige tillsammans med sitt reportageteam.
- Jag vill inte sätta dit någon, det är hela tiden kärlek i det. Många vill sticka ut, göra "grejen" men det visar sig i slutändan att man ändå gör samma saker som alla andra. Och det är helt ok! Att leva i landet lagom och vara lite lagom. Man behöver inte göra något unikt, man är unik i sig själv, säger hon.
Toppen att vara nöjd
Josephine Bornebusch har rest mycket och sett mycket som påmint henne om att vi faktiskt har det rätt bra här. Något som fått henne att försonas med begreppet lagom.
- Jag trivs väldigt bra i lagomlandet. Förr tyckte jag det var så tråkigt, att ingen fick sticka ut, och "gud vad tråkigt att vara nöjd". Men det är ju toppen att vara nöjd. Sedan kan man tycka att vi kanske borde våga mer, säger Josephine Bornebusch.
Gillar hård humor
Peter Settman gav henne en roll i komediserien Playa del sol och sedan blev det mer i Fredag hela veckan. Det var så hon fick smak på det här med att göra humor i tv. Själv skrattar hon åt allt ifrån Smack the pony och Little Britain till Grotesco och Saturday night live.
- Ironisk humor, det ska gärna vara lite hårt. På gränsen, man håller för munnen, nej! Och ändå sipprar det fram ett skratt, sådant tycker jag är kul.

Fotnot: Josephine Bornebusch är aktuell med humorprogrammet "Lilla landet lagom" som börjar sändas i Kanal 5 20 september. Till sin hjälp har hon bland andra Henrik Hjelt, Sissela Benn, Henrik Dorsin och Johan Ulveson som dyker upp i programmet.