Årets Friskvårdsmässa i Kalix bjöd på stor variation. Där fanns allt från Skidklubben som lockade till motion och nära-naturen-upplevelser ute i skogens upplysta skidspår, munhälsa med Folktandvården till Sportcity som informerade om sina möjligheter. Där fanns också föreläsningar om att förbättra sitt liv här, nu och i framtiden och en storseans.
- Jag har alltid åkt skidor, det är roligt och bra, säger Niklas Mikaelsson-Triumpf som passade på att göra reklam för ungdomsskidåkning.
Susanne Westerberg besökte mässan tillsammans med sin son Linus Holmqvist.
- Jag är intresserad av personlig utveckling och brukar alltid besöka mässan. Ett bra tillfälle att samla nya intryck, det finns alltid mer att lära sig, säger Westerberg.
Totalt avslappning
Många provade på kroppsbehandlingar.
- Jag är helt avslappnad. Det var riktigt skönt, säger Maria Bäckman som provade på ansiktszonterapi.
Det var Massagezonens Ann-Marie Andersson som gav den tio-minuter långa behandlingen.
- En vanlig behandling är 50 minuter och leder till total avslappning och behandlar alla typer av besvär och når hela kroppen.
Alldeles intill sitter Karin Ström. Carina Hallin behandlar henne.
- Jag jobbar med polariserande serum som mildrar och tar bort rynkor, linjer och gäddhäng. Kala hårfläckar är jätteskoj att behandla. Resultatet syns direkt men för att det ska hålla i sig behöver man upprepa behandlingen, säger Hallin.
Spikkudden nästa fluga
Det fanns också spikkuddar till salu.
- Det är det nya. Den går att stå på och är bra för nacke och axlar, säger Marie Peuravaara, försäljare.
Den mest mytomspunna aktiviteten storseansen genomfördes till levande ljus. Stämningen var stillsam när mediet Irene Harnesk Lundkvist förmedlade budskap till deltagarna.
Många fick råd som att inte ha för bråttom i livet och att planera in egen tid i almanackan.