På lördag är det ett utmärkt tillfälle att få tips om hur man ska må så bra som möjligt för den som besöker Må Bra-dagen. Det behövs inga stora revolutionerande saker, menar Håkan Nyman.

- Nej, det kan vara små vardagliga ting som man kanske inte tänker på. Exempelvis finns det människor som gillar att sitta och måla och det mår de bra av. Men det finns också exempel på hobbyverksamheter som utvecklats till små företag, vilket förstås ger tillfredställelse.

Mässan vänder sig till alla åldrar, även yngre.

Artikelbild

| Håkan Nyman är övertygad om att det kommer bli en rolig dag i hälsans tecken. Och han hoppas på en fördubbling av antalet besökare jämfört med förra året.

- Tidigare år har vi kanske inte varit så bra på att attrahera ungdomar, men i år medverkar gymnasieungdomar genom bland annat frisör- och make up-programmet och det gör, tror vi, att många ungdomar hittar hit, säger Håkan Nyman som har tagit lärdom.

- Vi har lyssnat av både utställare och försäljare, säger Nyman som är stolt över att kunna erbjuda ett så varierat program.

Teater och grönsaker
Dagen börjar med en föreläsning av Nymans kollega, Tina Persson. Därefter rullar det på hela dagen med olika aktiviteter, bland annat spelar teaterföreningen Bröt upp en pjäs

- Kjell Morin föreläser också om sitt sätt att må bra, säger Håkan Nyman.

Kyrkan är också involverad på olika sätt, liksom studieförbunden.

- Det finns även möjlighet till barnpassning genom Unga örnar.

Tidigare år har mässan hållits i oktober.

- Efter en önskan från bland annat Hushållningssällskapet så har vi tidigarelagt den. Det blir grönsaksförsäljning på "Plattan" utanför Folkets hus.

- Målsättningen är minst 500 besökare. Det tror jag vi lyckas med genom det ökade utbudet. Hittills har 40 utställare anmält sig mot 20 förra året.

Det kostar ingenting att gå in, men vissa föreläsningar och behandlingar kostar.

Mässan hålls för sjunde året i rad.

- Det här är den enda mässa av det här slaget i länet som överlevt så här länge, säger Håkan Nyman stolt.