Grytnäs herrgård är sannolikt Kalix kommuns mest omdiskuterade byggnad.
Vem äger den, vad ska hända med den, kommer dess ursprung att leva vidare?
Charlotta och Henrik Jarl och sex barn har flyttat in för två veckor sedan.
– Vi tömde det gamla huset och flyttade in samma dag. Vi hade hjälp av våra vuxna barn, släkt och vänner så det gick bra, säger Charlotta Jarl.
Alla har funnit sig till rätta och hittat sina respektive rum i det 500 kvadratmeter stora huset.
Grytnäs herrgård byggdes i början av 1870-talet och inledningsvis lär huset ha byggts för att kunna ta emot barn som inte kunde bo hemma.
Charlotta och Henrik Jarl är familjehem och barnen i familjen är, utöver deras tre biologiska flickor födda -94, -97 och -98 varav två är utflyttade, ytterligare fem barn i olika åldrar.
– Vi gör det huset byggdes för, cirkeln är sluten, säger Charlotta Jarl.
Makarna har vuxit upp i stora sammanhang.
– Jag är uppvuxen bland många människor, mina föräldrar hjälpte väldigt utsatta människor, säger Charlotta Jarl.
– Hos min mormor var det alltid många människor som kom och gick, de lånade en säng och fick bo och äta, säger Henrik Jarl.
Familjen Jarl tog emot det första barnet för 14 år sedan.
– Vi började söka efter ett större hus för fem år sedan och det som fanns då i Kalix kommun var Båtskärsnäs skola. Vi ville ha ett hem, inte en skola. Vi lade bud på hus i Skåne, Tierp och Dalarna men det blev ingenting med något av dem, säger Charlotta Jarl.
Makarna Jarl beskriver livet och rollen som familjehem som härligt. Barnen är med i allt, så som de vill ha det.
– Jag känner att vi gör något bra när vi hjälper andra, säger Henrik Jarl.
– Jag känner att jag gör något med mitt liv, jag går inte bara till ett jobb och hem, jag gör något för att andra också ska få ett gott liv, säger Charlotta Jarl.
Familjen Jarl var på semester i Dalarna när de hörde talas om att Grytnäs herrgård – deras drömhus – var till salu.
De ringde mäklaren och fick en senare visning och i budgivningen låg de på samma summa - tre miljoner kronor - som ett annat par.
– Att vi lade budet innan dem avgjorde till vår fördel, säger Charlotta Jarl.
En oväntad skada i taket har de lagat, i övrigt har de inte behövt göra så mycket i huset som har kvar alla sina inventarier och massor av dokument om historien.
– Vi ska renovera varsamt och bevara det gamla, möbler och annat som tillhör huset kommer att finnas kvar här. Det är lite sorgligt att möblerna är så nedgångna, de har inte blivit omhändertagna, och restaureringen ska vi leja bort allt eftersom, säger Charlotta Jarl.
Henrik Jarl är utbildad möbelsnickare i grunden och senare kock, Charlotta Jarl utbildar sig till undersköterska.
– Jag bygger mycket själv men jag kommer att prata med någon som kan äldre byggnader innan jag gör ingrepp i huset, säger Henrik Jarl.
– Vi har förstått att huset varit ljusgrått från början, om någon har annan information får de gärna kontakta oss, säger Charlotta Jarl.