I september 2008 kom Svea hovrätts dom som frikände Linda Frohm från alla brottsmisstankar.
Gotlands tingsrätt hade gjort samma bedömning ett år tidigare.
– Nämndemännen och domarna var eniga. Jag visste hela tiden att jag var oskyldig, säger Linda Frohm.
Hon åtalades efter en händelse vid Stora torget i Visby 2006. Linda Frohm hade åkt till Gotland för att arbeta några dagar på en restaurang.
Restaurangen hade haft problem med skadegörelse och en kväll vid stängningdags såg Linda Frohm en man försvinna med en vattenpipa. Några ur personalen följde efter.
– Vi springer efter honom och tar med honom, säger Linda Frohm.
Hon uppger att hon frågade mannen om han ville att restaurangen skulle göra polisanmälan, eller om han ville betala vattenpipan, som gått sönder.
– Jag tyckte att jag gjorde honom en tjänst. Att det var bättre att betala och sedan är det bra, istället för att det skulle bli polisanmälan om skadegörelse, säger Linda Frohm.
Det visade sig sedan att mannen hade en helt annan bild av händelsen. Han polisanmälde personalen, och åklagaren i Visby lämnade in ett åtal om grov misshandel och olaga frihetsberövande.
Åklagaren hävdade att mannen fått ta emot flera slag och sparkar av tre män ur personalen. Det olaga frihetsberövandet bestod enligt åklagaren i att Frohm och männen släpat mannen till restaurangen och hållit kvar honom i ett rum mot hans vilja.
– Jag har aldrig varit tillsammans med honom i något rum. Det fastslår rätten också, säger Linda Frohm.
Rätterna ansåg inte att det fanns belägg för att mannen hållits kvar mot sin vilja i ett rum och ett vittne sade att mannen inte alls släpats, utan att han gått själv. Därför ogillades åtalet om olaga frihetsberövande. De tre männen ur personalen dömdes däremot för misshandel.
Linda Frohm tycker att processen var mycket krävande.
– Det var fruktansvärt jobbigt privat, men det var inget jag visade utåt. Jag hade små barn och ett stort företag att ta hand om.
Hon talade knappt med någon om händelserna.
– Efter det där var jag lite bitter över att man så lätt kan hamna i en sådan där situation. Nu tycker jag att det är så det är att leva i en demokratisk rättsstat. Man kan anmäla saker och man kan bli frikänd.
Linda Frohm tror inte att det som hände ska påverka hennes politiska liv.
– Det är en händelse för åtta år sedan som rättsväsendet sade att jag inte var skyldig till. Det är mer på ett privat plan. Jag tycker att det är så jobbigt så jag vill inte prata om det, säger hon.