På tisdagskvällen var det dags för den årligen återkommande balen, som traditionsenligt börjar med mingel i Grodparken.
Familj, släkt och vänner finns på plats för att umgås med sina nära, nu när de lämnar gymnasieskolan och tar ett steg ut i vuxenvärlden.
– Det känns jättekul, säger Carolina Bäckström som liksom kompisen Josefina Hyvärinen lämnar mediaprogrammet.
Framtidsdrömmarna?
– Jag ska mest troligt läsa mer media, säger Carolina Bäckström.
– Jag ska jobba och fundera vad jag ska plugga vidare till, säger Josefina Hyvärinen.
På frågan vad de hoppas av den magiska studentbalen säger de först, skrattande, att de hoppas att de inte ramlar och sedan att den blir lyckad.
Emelie Åström har studerat vid hotell- och turismprogrammet i Älvsbyn men firade studentbalen med kavaljeren Alexander Axberg och kompisarna i Kalix.
– Vi har tagit studenten i Älvsbyn i dag och sedan åkte jag direkt hit för att vara med på balen, säger Emelie Åström.
– Vi hoppas och tror på en rolig kväll, säger Alexander Axberg.
Paren ställer upp, ett efter ett, och kortegen går från Grodparken via Postgatan till hotell Valhall där festligheterna fortsätter.
Kameror "smattrar" ideligen och "åååå så vackra" ljuder genom folksamlingarna mest hela tiden - och visst är det så.
Framme på hotell Valhall då?
Ja, där möttes ungdomarna av "bubbel" redan på terrassen, skålandet tog vid och en stund senare gick de in.
Förrätten bestod av "sommarlängtan" (ett torn av vitt bröd med renstek, räkor och dill), varmrätten var en pepparrullad fläskfilé serverad med en ragu på rökt sidfläsk och kantareller, det serverades med portvinsås och bearnaisesås samt en potatisterrin, desserten var vaniljpannacotta med hallon.
– Stämningen är på topp, löd omdömet från hotellet en timme efter det att ungdomarna satt sig till bords.
Precis som en studentbal ska vara, med andra ord.