Klockan är 8.34 i Nyborg utanför Kalix. Havs- och vattenmyndighetens blå van stannar vid hamnläget där Sjöbodvägen tar slut.
De är här för att kontrollera en laxfiskares fångst. Men det finns inte en människa inom synhåll och inte en båt ute på Kalixälven.
Fiskaren har rapporterat att han ska komma in med sin fångst 8.41, men efter några minuters väntan inser chefen Carina Dagbro och kontrollanterna Patrik Sundberg och David Hortlund att de är på fel ställe.
Sundberg går in på förarsidan på bilen och säger efter några sekunder:
– Jag har fått koordinater på ett ställe som heter Slussen.
Bilen kör iväg igen och efter lite letande hittar man Urban Vik och hans fångst bara några hundra meter därifrån.
Det visar sig att huvudkvarteret FMC i Göteborg har haft fel koordinater på platsen. Det är därför det tar ett tag för kontrollanterna att hitta Vik som stannat kvar och väntat in dem.
– Jag ringde till FMC i Göteborg och frågade: vart fan är dem?, säger Urban Vik.
Havs- och vattenmyndigheten öppnade sitt kontor i Luleå i november 2013 och har bland annat till uppgift att kontrollera yrkesfiskarnas fångster med kontroller.
Hemma hos Urban Vik vägs fångsten och de kollar även fiskarens licens och transportsdokumentation.
– Jag kan förstå att man inte vill bli kontrollerad. Men vi blir väldigt väl bemötta av fiskare när vi är ute. Det funkar smidigt med kontrollerna överlag, säger sektionschefen Carina Dagbro.
Kontrollanten Patrik Sundberg beskriver den här kontrollen som typisk för den här sommaren.
– Det är väl egentligen speciellt i början på kontrollen som de kan vara lite, inte sura eller så... Men att de tänker nu kommer det här att ta mer tid än vi trodde när det gäller att få ut fisken till kunderna. När vi har samtalat en stund är det som att prata med vilka kamrater som helst, säger Sundberg.
Urban Vik har varit yrkesfiskare sedan 1986 och han tycker att hans yrkesgrupp är utsatt.
– Dopningspolisen har slagit till i dag. Det känns ju så. Samtidigt har vi inget att dölja, säger Vik.
Vad är det värsta med utsattheten?
– Tänk själv, om du ska gå ut och jobba och måste ringa och meddela. Nu ska jag ut och fiska. Då måste jag ringa och berätta det för Göteborg först och främst. Kommer jag för tidigt i land inom två timmar blir jag bötfälld. Kommer jag i land försent och inte rapporterar blir jag bötfälld. Det känns ju åt helvete att behöva gå till jobbet och anmäla allt.
Yrkesfiskarna tycker att sportfiskarna gynnas och deras egen kvot är för liten. De känner sig jagade av myndigheterna.
– Vi är så få personer vi yrkesfiskare. Ingen tror på oss. Trovärdighetsgrejen är jobbig. De tror att ”de skurkar och har sig”. Men vi är ju bevakade uti fingertopparna.
32,5 kilo lax är en blygsam fångst denna dag. Vik säger att han har funderat på att sluta, men känner att han inte kan lägga ner det här.
– Det är ju en livsstil. Men friheten man hade när man började finns ju inte kvar och arbetsglädjen finns definitivt inte kvar.
LÄS MER: Kritiken: Jagar en yrkeskår
Patrik Sundberg meddelar att kvoten för vild lax för hela området är uppe i 87 procent och Urban Vik konstaterar att om två dagar är det nog stopp för honom.
Trion från Havs- och vattenmyndigheten skyndar vidare. De har en kontroll att göra i Haparanda.