– Jag tycker vi har spelare för en högre division, säger Liakka.

Det finns inte så mycket att säga om själva matchen, Assi var som väntat numret större än Kiruna FF och redan från start tog gästerna kommandot. Erin Craig visade vägen efter 13 minuter och sedan var matchen över för hemmalaget. Visserligen skapade Julia Abrahamsson ett och annat läge tack vare sin snabbhet, men Assi var hela tiden steget före sina vilt kämpande motståndare.

– Det är väl inte här vi ska ta våra poäng, säger Hasse Stridsman, och syftar på avslutningsomgångarna mot Burträsk och Mariehem som vid gott resultat innebär förnyat kontrakt för nykomlingen.

Fortfarande är Kiruna under nedflyttningsstrecket, men eftersom Själevad besegrade Umedalen är det fortfarande bara målskillnad som skiljer lagen åt, även om just Själevad närmar sig oroväckande snabbt bakifrån.

I dagsläget ser det ut som om Assi ställs mot Östersund i ett kval till nästa säsongs elitetta. Och Assi har gott om spelare som säkerligen skulle klara sig bra på en högre nivå, det håller också Liakka med om:

– Vi har några spetsspelare som sticker ut, helt klart, och kan också göra några byten som inte försvagar oss särskilt mycket. Nu väntar ett annat motstånd i ett ovisst kval, men självklart tror jag på laget och som det känns nu har vi medvind.

I Fernanda da Silva och Erin Craig förfogar Liakka över seriens bästa offensiva spelare, något som skytteligan också vittnar om, och dessa två kommer givetvis att ha nyckelroller mot Östersund där segraren i dubbelmötet nästa år spelar i elitettan, landets näst högsta damserie.