Brottningen lever ett gott liv i Norrbotten om man ska tro Lars-Ola Särkimukka. Klubbarna har många aktiva utövare och nyrekryteringen är god.
- Tycker faktiskt framtiden ser enormt fin ut. Tjejsidan har varit mycket stark under många år men nu har också killarna börjat visa framfötterna. I dagsläget har vi över 600 brottare i träning i våra klubbar och dessutom har varje klubb någon framgångsrik brottare, säger Lars-Ola Särkimukka.
Bra spridning över länet
Han tycker också att spridningen över länet är bra.
- Vi har bra verksamhet i Malmfälten, östra Norrbotten har två starka klubbar i Haparanda och Karungi och i Boden har det alltid varit stor verksamhet. Det som är extra kul är att brottningen i Luleå vuxit rejält på senare år, det är där den markanta ökningen har skett. Detsamma gäller Råneå där Tomas Karlsson gjort ett enormt jobb.
En liten nedgång har dock märkts i den södra länsdelen där Rosvik tidigare hade en fin verksamhet.

Klubbarna är också i allra högsta grad aktiva med att söka arrangemang, vilket Lars-Ola Särkimukka tycker enbart är positivt.
- Många söker mästerskap. Synd att vi i Kiruna inte fick ungdoms-VM 2009 och att Haparanda inte fick VM 2010, säger Särkimukka.
Tyvärr lockar tävlingarna inte lika mycket publik som tidigare, men det är en trend som även andra sporter märkt av.
- Det är klart att publiktillströmningen kunde vara bättre, men vi kämpar på, säger brottarbasen.