Viktor Pääjärvi laddar inför junior-SM som går i Luleå nästkommande helg, alltså den 13-14 mars, och vill naturligtvis komma så bra förberedd som möjligt.
Han har dessutom ett guld från i fjol att försvara.
Förra helgen bar det i väg till Simpele i södra Karelen i Finland, en resa på 120 mil enkel väg, för att få gå några tuffa matcher.
Då förstår ni att det finns poäng i att bjuda över jämnårige och jämntunge lettländaren Artjom Kostigov (notera hur elegant vi undviker alla ordvitsar på ordet lett) för två veckors intensivträning.
Läger i Lettland till sommaren
Det är för övrigt tredje gången som han kommer till Kiruna för att sparra.
- Nu är det Viktors tur att komma till Lettland. Jag tror att de har planerat ett läger där till sommaren, säger Artjom Kostigov.
Träningskompisen bekräftar att det finns med i tränaren Zigmunds Jansons planering.
Vill inte byta viktklass
- Zigge har i alla fall pratat om det och det brukar alltid bli som han vill, säger Viktor Pääjärvi
Nu väntar en veckan med lite lettare träning (hoppsan) inför JSM och Viktor själv tror att han kommer väl förberedd.
- Jag har blivit mycket stabilare i stående brottning. Jag känner mig trygg och jag vet att jag håller en högre nivå. Tidigare kunde jag bli ganska skakis om jag ledde med tio sekunder kvar,säger han.
Det är framför allt i stående brottning han ska plocka sina poäng. Han väger upp till 15 kilo mindre än de tyngsta i 120-kilosklassen och då är man ett lätt byte när man hamnar i parterr.
Men ett nytt JSM-guld ser han som en bonus. Siktet är ställt längre fram i tiden då Viktor ska ha hunnit bygga på sig några fler kilo muskler.
- Det är inget alternativ att banta ned till 96 kilo. Då tar jag hellre lite stryk nu och är som bäst om fyra-fem år i stället, säger han.