Under julhelgerna var de på den senaste resan och nu planerar paret för fullt en ny etapp – till en ny bit av världen.
– Vi försöker se så mycket som möjligt av världen. Och så vill man ju åka dit inte alla andra åker, säger Eija Rousu.
Som exempel på det tar hon ett minne från sin första utlandsresa i ungdomen.
– Vi skulle ut på disco när någon plötsligt hejade på mig. Jag sa hej och gick vidare. Men så kom jag på att jag var utomlands, vem känner jag här? Det var det ju grannen ovanför jag hälsat på! Hur långt måste vi åka för att inte grannarna ska vara på samma ställe?
Båda två har samma vision kring resandet, nämligen att åka på nya platser och se nya länder. De insåg snabbt hur lika reseintresset var när de träffades 2008 och åkte på sin första gemensamma resa till Malaysia och Kuala Lumpur.
De hade rest på var sitt håll innan. När de började samla på reseupplevelser uppstod frågor kring hur de skulle "räkna". Vad skulle de ta med i sin statistik?
– Det är ju det som är problemet. Vi kan inte hålla på och åka till samma ställe, säger Lars-Ola Särkimukka.
– Men oftast har vi varit i samma länder. Det är medelhavsländerna. Ja, Thailand har jag varit till och någon långresa innan vi träffades. Lars-Ola har också varit till länder innan, säger Eija.
De lyckades göra ett avstamp med utgångspunkt från när de träffades. I dag har de varit i 47 länder eller stater. Idén kring landsamlandet kom från Lars-Ola.
– Det är jag som hela tiden har tjatat på att samla länder. Det var ju egentligen 2008, när vi träffades som vi satte igång samlandet. En del samlar på pengar och andra saker. Vi samlar på länder. Jag var ute tidigt med det men jag vet inte om Eija har landat riktigt i det ännu, säger Lars-Ola.
– Nej, jag tänker inte att vi samlar men jag vill se så många länder som möjligt ändå, säger Eija.
Den senaste resan gick till södra Afrika. De kom hem i januari efter fyra veckors resande.
– Då var vi i Madagaskar, åkte genom Mocambique, Sydafrika och Namibia.
Planeringen innan den resan var krångligare än vanligt. Madagaskar var svårt att få till logistiskt. De landade i huvudstaden och åkte mot västkusten, 50 mil bort.
– Den resan var en riktig logistikutmaning. Annars kan man som plocka ihop rutterna rätt så lätt. Jag brukar ha någon resebyrå som hjälper med biljetter för att de ska hamna på rätt dag. Vissa gånger måste man flyga med små plan mellan öar som du inte kan boka själv. Sedan får de billigare pris som inte jag hittar på nätet. Nu fick jag ta hjälp av en afrikaexpert.
Nästa resa går mot Sydamerika.
– Det blir nog Peru, Chile, Argentina, Paraguay och Uruguay. Sedan får man ta en senare resa till länderna högre upp i Sydamerika, säger Eija.
Hur börjar resplanerna ta form?
– Det är resmålet som kommer först. Nu när vi var i Afrika så satt vi och funderade på var nästa resa går. Några ställen har vi velat vara till, var och en, säger Lars-Ola.
Lars-Ola är en stor svensk brottarprofil. Han har lett Svenska Brottningsförbundet och samlar på stora arrangemang. Det har blivit 23 olika mästerskap som EM, VM och OS. Numer delar han intresset med Eija.
– Ett av de bästa resmålen är Kazakstan. Där var vi på brottnings-VM. Man kan inte tro det men jag tyckte det är jättefint där. De har som lite av Dubaistilen med jättebra mat.
När coronaviruset tog fart och började sprida sig över världen blev det stopp - i stort sett.
– Det förstörde två års resande för oss. Vi hade kanske hunnit med tio länder men det gick ju inte. Men vi får resa ikapp nu istället, säger Lars-Ola.
– Vi var till Österrike i november 2019 sedan är det ingenting förrän 2021 Portugal. Då "tjuvåkte" vi dit för det var inte riktigt säkert då heller. Men under 2022 så har vi har vi hunnit med sex länder, säger han.
De räknar inte transitländer, det krävs att de ska sova åtminstone en natt i landet. För att markera vilka länder som de betat av använder de datastatistikprogrammet Excel. Där spaltas länderna upp och vilket år de besökt landet i fråga.
Ibland följer de sina "drömresmål".
– Vi var till Mexico 2011. Jag har alltid velat till Acapulco sedan jag såg Elvis på klipporna där. Redan som barn bestämde jag mig för det, säger Lars-Ola.
– I USA måste vi se den andra delen. VI har åkt 300 mil efter västkusten Los Angeles, San Francisco och San Diego så nu måste vi ta östkusten från New York.