- Direkt efter avsnittet av ”Jills veranda” där Doug Seegers medverkade började mailen strömma in till mig, alla vill se honom, säger festivalgeneralen Viktor Mattsson. Man kan säga att Doug slog an en nerv hos Kirunaborna, fortsätter han.

Ingen kan ha missat framfarten som uteliggaren Doug Seegers haft i våra svenska hjärtan och högtalare. Att gå in som etta på iTunes-listan och på några dagar knäcka 100 000 visningar på Youtube säger en hel del om en artist, om man enbart mäter i dessa mått.

- Doug har ett uttryck som inte går att fejka, han är direkt från hjärtat hela vägen. Det är det som skiljer bra och dålig americana, eller rättare sagt bra och dålig musik, från varandra. En ärlighet som inte går att förställa, vi är superglada över att han kommer, många många har önskat honom.

Även Kirunabandet Willy Clay Band är bokade, bandet som legat lite på is har åter fått upp ångan inför sitt tioårsjubileum.

- Detta är 15-årsjubileumet av Kirunafestivalen, folkets festival, Kirunas musikaliska höjdpunkt. Att genomföra det utan Willy Clay Band vore rena vansinnet. De är ett av de mest populära banden i stadens historia och jag vet att detta kommer vara festivalens höjdpunkt för många, avslutar Viktor Mattsson.

Kirunafestivalen arrangeras helgen efter midsommar, 26-29/6.

Redan klara artister är: Status Quo, Labyrint, Agnes, John De Sohn.