Testet gjordes av Burgerdudes, en Stockholmsbaserad grupp hamburgerrecensenter som testar burgare över hela världen. Recensent var Linus Josephson som mellanlandade i Kiruna en natt innan han skulle vidare för fjällvandring på Kebnekaise.

– Jag passar alltid på att recensera en burgare när jag reser. Jag frågade folk som bott i Kiruna vart jag borde gå och alla sa Empes.

Linus Josephson beställde in en 150-grams ostburgare med pommes frites, men var inte helt nöjd med vad som kom genom luckan.

Artikelbild

| OLIKA. ”Alla är olika och tycker om olika saker”, säger Mona Carlsson som driver Empes. Hon tar kritiken som riktades mot hamburgermålet med ro.

”Burgaren var otroligt platt och den såg rent utsagt ledsen ut. Brödet var ett klassiskt torrt gatuköksbröd, köttet utgjordes av en smaklöst kompakt fryspuck och den hemmagjorda dressingen var sötsliskig”, skriver Linus Josephson.

Linus Josephson skriver att han inte kunde förmå sig att äta upp målet. ”Förlåt Kiruna, men detta var inte alls bra”, avslutas recensionen.

Mona Carlsson som driver Empes tycker inte att recensionen är något att bry sig om.

– Alla är olika och har olika smak, man kan inte tvinga någon att tycka om något. Recensenten gillar tydligen inte gatuköksburgare. Det går inte att jämföra gatuköksburgare med restaurangburgare, säger Mona Carlsson och fortsätter:

– Vi har våra stammisar. De som tycker om våra burgare kommer tillbaka.

Recensionen har väckt engagemang i sociala medier och många har hört av sig.

– Folk har skrivit och berättat historier om hur Empesburgaren var höjdpunkten på veckan när de var små. Det är mycket nostalgi och vi har blivit kallade hipsters ett antal gånger, säger Linus Josephson.

Efter alla kommentarer säger Linus Josephson att han blivit sugen på att testa om Empes, men en annan burgare.

– Alla förtjänar en andra chans, säger han.