Kiruna konståkningsförening bara växer för varje år. Just nu har de ungefär 100 aktiva i åldrarna tre till 18 år.
– De senaste tre fyra åren har vi lyckats behålla jättemycket barn från skridskoskolan. Det har gjort att vi ökar varje år. Så länge jag har varit med så har grupperna aldrig varit så här stora och antalet grupper har aldrig varit så här många heller. Det är jätteroligt, säger Petra Lövberg, huvudtränare.
Skridskoskolan för barn lockar många småbarn som vill lära sig att åka skridskor och prova på konståkning. Kiruna konståkningsförening arrangerar skridskoskolan två gånger per år.
– Vi försöker få in så mycket barn som möjligt, och vi försöker behålla de äldre åkarna så länge som möjligt. Vi jobbar för att ha en stor bredd och för att konståkning ska vara roligt, säger Petra Lövberg.
Två tjejer som tränar flitigt och satar på att nå långt som konståkare är systrarna Maija-Lea och Matilda Sormunen, elva och tretton år gamla.
Matilda provade på sporten när hon bara var fem år gammal och lillasyster Maija-Lea gick i sin systers fotspår. Friidrott, ridning, brottning, fotboll och handboll är några av idrotterna som har fått stryka på foten för konståkningen.
– Det är bara kul att åka skridskor, det är svårt att förklara. Och så träffar man många människor och vänner, säger Matilda Sormunen om vad som är så roligt med just konståkning.
– Jag brukar känna mig lycklig när jag klarar någonting eller kommer på en bra plats i tävlingar, säger Maija-Lea Sormunen.
Konståkning är en sport som kräver mycket slit redan i tidig ålder. Syskonen Sormunen har fem ispass och två fyspass i veckan.
– Det känns bra när man lär sig något nytt, det tar ganska mycket träning att lära sig något nytt när man åker skridskor, säger Matilda Sormunen.
Just nu tränar hon mycket på att klara en axel, där man snurrar ett och ett halvt varv i luften.
– Jag har landat det för en månad sedan så jag försöker klara det bättre.
Maija-Lea Sormunen tränar lite extra på en lutz, som är en snurr i luften.
– Jag har landat lutz väldigt många gånger, men nu går det inte lika bra, så jag försöker få till den bättre, säger hon.
En dröm som båda tjejerna delar är att någon gång få vara med i OS.
– Jag hoppas verkligen att jag fortsätter med konståkning tills jag kommer dit, säger Maija-Lea Sormunen.