Regnet som fallit under förmiddagen hade byts ut mot sol när starten gick vid 22-tiden på lördagskvällen. Från Paktajaure parkeringen längst rallarvägen, 17 kilometer i fjällterräng, med en vy över hela Abisko. Rebecca Nyberg förklarar att hon ville skapa ett löparlopp i vacker miljö, men att hon ville ta bort tävlingsmomentet. Ur det föddes sedan Abisko midnight sun run.

– Allting handlar alltid om tid och att prestera så jag kände att jag ville skapa något som inte handlar om det, sade hon.

Vacker miljö

Artikelbild

| 17 kilometer i fjällterräng, från Paktajaure parkeringen längst rallarvägen fram till Abisko turiststation väntade löparna.

En av dem som kommit till Abisko för att springa var Linda Larsson från Gällivare. När hon passerade mål strax efter midnatt hade hon sprungit längre än någonsin tidgare.

– Det var jättekul, jag har aldrig sprungit såhär långt och jag visste inte om jag skulle orka. Men det var inte alls lika jobbigt som jag trodde.

Hur var det att springa?

– Jag brukar i vanliga fall springa efter vägen, med det var mycket roligare att springa i den här miljön. Man tänkte inte lika mycket på att det var jobbigt utan mer på hur fint allt var. Jag var till och med tvungen att stanna mellan varven för att fota, sade hon.

Artikelbild

| Linda Larsson från Gällivare hade aldrig sprungit lika långt tidigare

Återkommer

Klockan halv ett natten till söndag kunde Rebecca Nyberg, initiativtagaren till Abisko midnight sun run, andas ut. Då hade alla löpare kommit i mål.

Artikelbild

–Det har varit jättenervöst och nu är jag bara så glad. Jag hoppas att det här loppet lever vidare i många år framåt, sade hon.