Att Kirunas gamla skjutbana var tvungen att flytta stod klart för tre år sedan och blev startskottet för nybygget några kilometer längre bort längs Kurravaaravägen. I samarbete med kommunen har Kiruna Jakt- och fiskevårdsförening stått vid frontlinjen för bygget.

– Det är en modern skjutbana som vi hämtat inspiration till från hela Sverige. Mycket har vi fått lösa under projektets gång, eftersom det inte går att ha en färdig plan när man bygger en sådan här anläggning. Det har varit väldigt mycket jobb och det är skönt att se den invigd, säger Jakt- och fiskevårdsföreningens ordförande Kurt Edin.

I antalet banor är skjutbanan identisk den gamla, men vid natursköna Sakkaravaara finns gott om plats och anläggningen har fått breda ut sig. Mellan invigningstal och skott fick lördagens gäster även värma sig i nya samlingslokalen som utrustats med kök och vedkamin.

Artikelbild

| Invigd. Kommunstyrelsens ordförande Kristina Zakrisson (S) och Kiruna Jakt- och fiskevårdförenings ordförande Kurt Edin vid invigningen av nya skjutbanan.

Kommunstyrelsens ordförande Kristina Zakrisson (S) fick äran att klippa bandet och passade även på att påminna om den starka föreningskraften i Kiruna som gjort projektet möjligt. En invigning som blev historisk i och med att skjutbanan är den första anläggningen att stå färdig som en del av samhällsomvandlingen.