Sameradion var först att rapportera om att polisen utreds internt efter en skottlossningsincident i Kiruna.

Men enligt uppgifter till NSD skedde det i samband med polisens jakttillsyn i början av september. Händelsen ska ha inträffat längs en skogsbilväg i de östra delarna av Kiruna då ett älgjaktlag kontrollerades. Enligt NSD:s uppgifter gick en polis in i en husvagn i närheten av en slaktbod. Väl inne ska polisen ha lyft upp ett gevär som tillhörde en jägare och oavsiktligt avlossat ett skott. Kulan ska ha träffat golvet och lämnade enligt uppgift ett skotthål – men ingen person kom till skada.

Händelsen har anmälts till polisens särskilda utredningar (SU) där en förundersökning pågår. Polisens lokalområdeschef i Norra Lappland, Anette Koivuniemi vill inte bekräfta händelsen men säger till Sameradion att "Alla polisanställda är ansvariga för sina ageranden i tjänsten".

Till NSD vill hon inte heller bekräfta om en polis står under utredning eller kommentera NSD:s övriga uppgifter.

– Nej, i det fall det finns ett ärende så utreds det inte av oss. Det är en annan myndighet som gör det, säger Anette Koivuniemi.

Kammaråklagaren Elisabeth Brandt håller i förundersökningen vid särskilda åklagarkammaren. Men hon är mycket förtegen eftersom utredningen är i inledningsskedet och flera förhör ska genomföras.

– Det är förundersökningssekretess som jag hänvisar till. I takt med att förundersökningen pågår kan vi säga mer, säger hon.