Det blev Sara Johansson, den 29-åriga hotelldirektören på Scandic Ferrum i Kiruna som kammade hem priset ”Årets unga chef”.

På onsdagen delades priset ut av tidningen Chef på chefsgalan i Stockholm. Motiveringen till Sara Johansson från Stockholms stad som står bakom utmärkelsen löd:

“Genom outtröttligt engagemang och rak kommunikation har hon motiverat sina medarbetare till ökat kundfokus och ansvarstagande. Hon har tillsammans med sina medarbetare lyckats skapa en prestationskultur där varje medarbetare ser sitt bidrag till helheten.”

Hur känns det?

– Det känns jättebra såklart. Jag var väldigt överväldigad.

Är du förvånad över att du vann?

– Både ja och nej. Till viss del för man sätter allt i perspektiv och det finns alltid större och häftigare mål att satsa på.

Samtidigt säger hon att hon hade förstått att hon gör någonting rätt.

Vad säger dina medarbetare?

– De är jätteglada. Hela min organisation både de jag jobbat med i Umeå och mina chefer runtomkring, alla har väldigt stöttande.

Vad får du för idéer för framtiden?

– Det är snarare att jag känner att, oj nu gäller det verkligen att leva upp till ett namn och det omdömet.

Mycket tror hon beror på det arbete hon gjort när hon tidigare arbetade på Scandic i Umeå. Och nu gäller det att visa det för dem i Kiruna.

– Nu gäller att visa mitt team i Kiruna att jag gör ett lika bra jobb där som i Umeå, säger Sara Johansson.