Sten Nylén (Sjvp) gick till val med sin egen kampanj för lägsta hyror där han stack ut hakan och sade att 1100 kronor per kvadratmeter skulle bli lägstahyran för KBAB. Tidigare i höst ingick LKAB, LKAB Fastigheter och Hyresgästföreningen ett avtal där lägstahyran för de ersättningsbostäder som LKAB bygger ska bli 1150 kronor per kvadratmeter (Vilket för en trea på 70 kvadrat motsvarar ungefär 6700 kronor). Nu kommer alltså KBAB att ta fram samma förslag till avtal.

– Så pass mycket är klart att vi till nästa styrelsemöte den 12 december ska klubba igenom att ta fram ett avtal. Med samma principer som LKAB:s avtal, säger styrelseordförande Sten Nylén.

Exakt hur många lägenheter det berör är för tidigt att säga, menar Sten Nylén men KBAB äger cirka 700 lägenheter i centrumkärnan.

– Vi börjar nu med tomt 1 i nya centrum och gamla skjutbaneområdet i första skedet. Sen beror det på LKAB:s prognoser hur mycket som måste rivas.

Avtalet kommer att gälla alla som bor i KBAB:s lägenheter och berörs av stadsflytten. De som bott längst kommer att få första tjing att välja en lägenhet ur det nya beståndet (för den som tycker att det blir för dyrt kommer det finnas möjlighet att välja ur det gamla beståndet).