Enligt Denise Magnusson som tog initiativet till att manifestationen ordnades i Jokkmokk var det 15-20 personer som deltog. Hon tog en bild på några av dem som var med på manifestationen, alla ville inte bli fotograferade och flera valde att dölja sina ansikten bakom plakaten. Ämnet är uppenbarligen känsligt.

– Det verkar så, eftersom inte ens Kommunal, Lärarförbundet eller Lärarnas riksförbund ställer sig bakom det lokalt, säger Denise Magnusson.

Hon tycker att facken borde driva proteströrelsen som förskole- och lärarupproret är ett uttryck för.

– Jag har varit i kontakt med dem, Kommunal har inte svarat. Lärarförbundet riks har svarat, lokalt har man haft möte och bestämt att man inte ska vara offentlig, säger Denise Magnusson.

– Jag har svårt att tro att någon är nöjd med situationen, säger Denise Magnusson.

Hon säger att hon tror att människor är rädda, eller så har de resignerat och gett upp. Till en del kan oviljan att ställa sig bakom manifestationen bero på att det är hon som tagit initiativet tror hon. Hon var tidigare Sverigedemokrat men är nu politisk vilde i kommunpolitiken i Jokkmokk.

– Jag hoppas inte det, man ska kunna vara politiker, men det är inte omöjligt. Jag drivs ju av en viss fråga, jag representerar inte längre Sverigedemokraterna. Att man inte kan se vad jag försökte göra här, bara se till vad jag tillhörde för parti tidigare, gör mig upprörd, att man inte kan se bortom det, säger Denise Magnusson.