Alla recept för 6 personer 

Skaldjurspaella
3 dl avorioris
1 st hackad rödlök
2 st hackade vitlöksklyftor
300 g skaldjurs mix ( scampi, bläckfisk, musslor)
2 dl vittvin
1 pkt saffran
5 dl musselfond 
Fräs upp skaldjursmixen i olivolja i wokpanna placerad på glödbädd i grillen. 
Tillsätt riset och löken och saffran och fräs ca 1 min.

Häll på vittvin och musselfond och låt koka in tills riset är klart. 
Späd med vatten om buljongen inte räcker.

 

Saffrans-bakad röding & primörer i folie
6 st rödingsfilebitar à 150 gram
1 st fänkål
12 st sparris
1 pkt sockerärtor
färspotatis
Saffranssmör:
100 g smör
2 klyftor vitlök
1 pkt saffran
3 st lime
salt och peppar 
Skiva färspotatis och primörer.
Blanda saffrans smöret
Varva primörer och klickar av smöret. 
Lägg rödingfilèn på toppen och avsluta med att slå ihop foliepaketet och lägg på grillen i ca 30 min. 
Öppna och kolla att primörerna är klara samt rödingen.

Guacamole

2 st mogna avocado
1 dl turisk youghurt
1 knippe koriander
1 msk limejos
salt och peppar 
Mixa allt till en slät kräm i mixer. 
Servera som till grillat 

 

Bruchetta med grillad färsk lammkorv
1 st surdegsbröd
5 plommontomater
1 st rödlök
1 msk strimlad basilika
½ dl kallpressad olivolja
1 tsk balsamico vinäger
salt och peppar.
Skär 2 cm tunna skivor av brödet och grilla
Grilla färska korvar till dom är klara
Lägg salsan på det grillade brödet och korven ovanpå.
Ringla lite lagrad balsamico över och garnera med timjan.

 

Stenugnsbakad pizza  
Pizzadeg:
25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olja
½ tsk salt
ca 5-6½ dl vetemjöl

 

Låt pizza degen jäsa i ca 30 min
Lägg en stenplatta på grillen så att den blir riktigt varm.
Kavla ut degen och lägg på stenplattan.
Bred ut tomatsås ( vi har använt oss av en ekologisk tomatsås med basilika)
Lägg på skivad parmaskinka, mozzarella, oliver, basilika och baka av med locket på grillen i ca 20 min.

Kryddsmör x 3

Vänd ihop i rumstempererat smör smaka av med salt.
Värm en sked i vatten och forma ett ägg av smöret.

 

Chili, lime, ingefära:
100 g smör
½ hackad chili
Skal av 1 st Lime
1 msk riven färsk ingefära

Örtsmör
100 g smör 
1 msk Hackad bladpersilja
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad timjan
2 tsk dijonsenap

 

Laphroaig whiskysmör:
100 g smör
6 cl whisky
1 msk hackad rosmarin
salt och peppar

 

Grillrökt grissida 1 kg grissida (sidfläsk i bit) 
Salta och peppra sidan lägg på grillen och låt grilla ca 10 min.
Blötlägg spån i minst 30 min innan rökning.
Lägg på spån och rök sidan ca 30 min till sida har en temperatur av 68 grader i mitten 
Skär upp och servera.

 

Rökta blåmusslor

1 nät sköljda färska blåmusslor
persilja
lime
chili 
Värm grillen, blöttlägg rökspån minst 30 min innan rökning.
Häll ut blåmusslor på en grillplåt och placera i mitten av grillen.
Fördela ut rökspånet på glöden och sätt locket på.
Låt röka i 10 min.
Bara äta och njuta.

 

 

Grillad  marinerad lammentrecote1,2 kg lammentrecote

Marinad:
2 dl soya
½ dl citronjos
2 tsk spanskt paprikapulver
2 tsk curry
Låt lammet ligga helst ett dygn i marinaden.
Grilla lammet på 150 g i grillen med locket på, använd termometer.
När lammet är 58 grader i mitten är det klart.

 

Rödvinsglaze
Grovkrossa en kryddblandning av svarta och vita senapsfrön, fänkålsfrön, svartpeppar, spansk paprikapulver. 
Smält ½–1 dl socker i en panna och tillsätt kryddorna. 
Tillsätt 4 dl rödvin och 2 dl sherryvinäger och koka till sirapskonsistens

 

ChimichuriMixa först ett ordentligt knippe persilja i mixer. 
Mixa sedan med
2 klyftor vitlök,
1 dl olivolja,
½ dl merlotvinäger,
juice från en halv citron,
½ liten rödlök,
litet knippe strimlad timjan
Smaka av med salt och peppar