K-1 har varit en idrott som i Sverige bara har kunnat bevittnats i Stockholm.
Men om drygt fyra veckor kommer även personer längre norrut att kunna se de hårda uppgörelserna live.
Då arrangeras nämligen den första deltävlingen av Rumble of the Kings i Pontushallen.
- Det känns väldigt bra att komma till Luleå, säger Peter Andersson, som är projektansvarig för arrangemanget.
Rumble of the Kings är en turnering som kommer att fungera som en sorts Sverige-turné. Luleå är det första av sex stopp.
- Luleå valde vi för att vi tror att det finns ett bra underlag för sporten, ett bra läge för att exponera sporten. Där når vi vi bra med folk och det finns en stark kultur kring brottning och boxning i regionen. Sedan är det en bra evenemangsstad, säger Peter Andersson.
2 400 åskådare kommer det att finnas plats för i Pontushallen när tävlingen arrangeras. Framöver hoppas dock Peter Andersson och company på fler åskådare.
- Luleå är det enda stället vi vet att det här kommer att återkomma. Och då hoppas vi att vi ska kunna vara i Coop Arena.
Startfältet kommer att bli riktigt vasst, med flera atleter i europatopp-klass, samt några riktiga världsnamn. Andersson vill inte avslöja alla deltagare.
- Vi kommer att släppa det lite pö om pö. Men det jag kan säga är att finalplaret från K 1-MX-tävlingen på Hovet i våras, Marcus Öberg och Dzhabar Askerov (Förenade Arabemiraten) kommer att vara med.
Tävlingen hålls på fredagen. Men redan på torsdagen kommer invägningen av de 20 deltagarna att ske mitt i staden.
- Det kommer att bli ett par väldigt bra dagar med mycket arrangemang runt omkring, lovar Peter Andersson.
FAKTA: Det här är K-1.
K-1 är en tävlingsform där deltagare från olika kampsportsdiscipliner deltar.
Deltagarna använder boxningshandskar och det är tillåtet att slå, sparka och knäa sin motståndare.
Matcherna avgörs i tre eller fem ronder som är tre minuter vardera. Om domaren bedömer matchen som avgjord efter dessa ronder tar en sista, avgörande rond vid.
Arrangörerna av tävlingen i Luleå har dessutom fått tillåtelse att arrangera ett par matcher av MMA (Mixed martial arts). Det är första gången de har fått tillåtelse att arrangera det i Sverige.
MMA är ett samlingsnamn för de kampsporter där man tränar sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt, som exempelvis Ultimate Fightin (UFC) arrangerar.
Till skillnad från många traditionella kampsporter så definieras inte MMA av hur utövaren ska genomföra en viss teknik, utan förklaras enklare av vad utövaren inte ska göra.
Några av de genrella reglerna är dessa:
Tillhyggen får ej användas.
Nypa, klösa, bita, peta i ögon och slag mot bakhuvud och skrev är ej tillåtet.
En match består av ett antal tidsbegränsade ronder.
Vinst eller förlust avgörs genom:
Poäng.
En deltagare ger upp.
Knockout.
Domaren bryter matchen