Richard Handal Àr ensam ordinarie ledamot i bolaget Jouhannas Bar & Bistro AB som driver restaurangen Allstar. Han har besökt miljökontoret för att fÄ information om hur man gÄr tillvÀga nÀr man övertar en restaurang med serveringstillstÄnd.
En del av den personliga lÀmpligheten Àr att visa att nya bolagsledamöter innehar kunskap om svensk alkohollagstiftning. De uppgifter om övertagande som nÀmnden fÄtt Àr att bolagsÀndringen inte skulle komma till stÄnd innan Handal kunde visa att han hade dessa kunskaper.
I maj fick sedan miljö- och byggnÀmnden kÀnnedom av bolagsverket att övertagandet skett den 11 april. DÀrför har nÀmnden i skrivelse uppmanat bolaget att komma in med en ny anmÀlan om Àndring i bolag och de handlingar som behövs för att bedöma om nya bolagsmÀn Àr lÀmpliga att inneha serveringstillstÄnd samt handling som styrker tillkommande personers kunskaper i alkohollagstiftningen.
Varningen hÀr gÀller att en Àndring i bolaget ska göras i förvÀg och utan dröjsmÄl. I detta fall anser miljö- och byggnÀmnden som delat ut varningen att bolaget brustit i att i förvÀg anmÀla Àndringar i bolaget samt inte visat " att bolagsmannen med hÀnsyn till sina personliga och ekonomiska förhÄllanden samt omstÀndigheter i övrigt Àr lÀmpligt att bedriva verksamheten.
Om inte bolaget kan visa dessa saker kan nÀmnden övervÀga att dra tillbaka serveringstillstÄndet. Miljö- och byggnÀmndens beslut kan överklagas till förvaltningsrÀtten.
â Jag drar lĂ€rdom av det som hĂ€nt och respektar deras beslut. Mycket beror pĂ„ tung arbetsbelastning. Nu ska jag slutföra kunskapsprovet sĂ„ att inte mitt serveringstillstĂ„nd Ă€ventyras, sĂ€ger Richard Handal, Allstar.