Paret bor i Övre Kukkola och ägnar sig primärt åt produktion av nötkött. De fokuserar på kvalitet – men har svårt att tjäna pengar på det.
– Det är ett otroligt jobb och det betalar sig inte, säger Annika Tossavainen.
Arne Tossavainen anser att matproducenternas status måste höjas.
– Det finns en liten nisch med det småskaliga och närodlade. Men just den kvalitet man kan få om man köper lokalt borde få bättre genomslag, säger han.
– Där har kommunerna en stor roll genom att handla lokalt och göra folk medvetna.
Sveriges hårda regler gör att det är omöjligt att konkurrera med utländska producenter.
– Vi har världens hårdaste regler, men så köper man thailändsk kyckling eller irländskt kött. Man kan inte sätta upp regler för oss och sedan köpa ett annat djur för att det är billigare, säger Annika Tossavainen.
En nationell livsmedelsstrategi håller på att tas fram och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) pratar ofta om vikten av att öka den inhemska produktionen av mat. Han ser enorma resurser och stor potential och vill minska importen – av flera skäl.
– Vi blir 240 000 fler på jorden i dag och vi blir 240 000 fler i morgon. Och vi hämtar käk från andra länder. Det är också en fråga om solidaritet, sade Bucht när han höll tal vid landsbygdsforum i Kukkolaforsen.
Arne och Annika Tossavainen tycker att det bra att frågorna hamnar i ljuset.
– Rösten från landsbygden hörs inte. Men det ser lite ljusare ut nu, säger Arne Tossavainen.