Det var under vintern som en anställd på Systembolaget var i färd med att hjälpa den målsägande kvinnan med att bära 24 stycken starköl. Kvinnan behövde bärhjälp då hon förklarade att hon själv hade för ont i armarna efter nattens misshandel. Kvinnan sa att det var sambon som misshandlat henne och om hon inte kommer hem med ölen skulle han slå ihjäl henne.

Den anställde på Systembolaget anmälde händelsen till polisen. I förhör med kvinnan framkom att kast och knuffar av henne varit återkommande inslag i parets liv under en längre tid. Även mannen, som har ett långtgående alkholmissbruk och varit berusad vid flertalet av händelserna, erkänner vissa av händelserna men förnekar att han haft något uppsåt att skada kvinnan.

Vid ett tillfälle ska mannen blivit ursinnig när kvinnan ville titta på TV istället för att diskutera. Kvinnan uppger att hon alltid försökt vara tyst när mannen är onykter för att inte reta upp honom ytterligare. När mannen vägrade acceptera kvinnans vilja uppstod diskussion varpå kvinnan reste sig för att gå ut ur vardagsrummen men mannen tog tag i hennes armar och tryckte ner henne i en fåtölj så att kvinnan ådrog sig skador i ryggen.

Då mannen i kriminalvårdens utredning ska ha uttryckt "kriminella attityder" och förminskat "omständigheter kring aktuell händelse" och inte visat något intresse för behandlingsinsatser varken beträffande sitt långtgående alkoholmissbruk eller partnervåldet fann tingsrätten att ingen påföljd, annat än fängelse, var lämplig.

Mannen döms till 3 månaders fängelse och 11 900 kronor i skadestånd till sin sambo.