Enligt personen som slagit larm har det börjat brinna på första våningen i ett lägenhetshus i Pajala. Räddningstjänsten som fick larmet strax före 09:00 är på plats och har utrymt huset. Släckningsarbetet har inletts och räddningstjänsten har fått förstärkningar från Finska sidan. Det är ännu oklart hur pass omfattande branden är.

Uppdaterad 09:43

Räddningstjänsterna Norrbotten uppmanar nu allmänheten i Pajala tätort att hålla sig inomhus, stänga dörrar, fönster och ventilation.

Artikelbild

| Branden är nu under kontroll, men röken spreds från lägenhet till lägenhet och 4 personer fick föras till vårdcentralen för kontroll.

Uppdaterad 09:50

En omfattande lägenhetsbrand som startat på första våningen uppges nu vara under kontroll. Röken har dock spridit sig till andra lägenheter i byggnaden och 4 personer har förts till vårdcentral i samband med branden. Skadeläget är oklart.

Uppdaterad 10:40

Branden är nu släckt, och polisen är på plats för utredningsåtgärder. Enligt polisens hemsida ska alla vara ute ur huset, och enligt initiala uppgifter ska flera personer ha andats in rök och vara förda till hälsocentralen

Artikelbild

| Polisen har inlett förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet efter branden i Pajala.

Räddningstjänsten häver nu informationsmeddelandet. Branden är under kontroll och rökutvecklingen har minskat.