Vad är din drivkraft?

Det var när jag var ung i Gällivare som intresset för basket startade. Dundret basket var en ung klubb och jag fick tidigt vara med och ta ansvar där. Nu, i BC Luleå, handlar det om att titta framåt, vi är otåliga. Föreningen står för vilja och framtid. Speciellt inom idrotten är det så mycket annat, vi kan inte tänka på missarna då blir man tokig. När vi förlorat tycker många att vi varit dåliga, men vi har ju jobbat hårt ändå, det är inte så lätt att vinna alltid.

Vad är din största bedrift?

Det är att vi gjort basketen stor i Luleå och i länet. Vi har varit drivande. Så länge basketligan funnits har vi varit i framkant och blivit respekterat för det vi gjort.

Vad är din viktigaste egenskap om du får säga det själv?

Jag… jobbar hårt. Jag får med andra människor och får dem att känna engagemang och att deras engagemang är uppskattat.

Vad betyder basketen i Norrbotten?

Jättemycket. Våra och damlagets framgångar har gjort basketen i Luleå stor. Vi hoppas att det ska påverka hela Norrbotten och arbetar för det. Avtalet med LKAB får man inte om man inte har engagemang för hela länet. Vi ska vara länets lag – men det kan man inte bara säga utan det ska man visa också. Vi har gjort mycket uppe i Malmfälten och det ska vi fortsätta med.

Vad skulle det betyda om du utsågs till Årets norrbottning?

Jag ser det inte som om det är jag som får det – jag ser det som om det är basketen som lyfts fram och det är kul.