I helgen debuterar Bo Selinder under Bok och Bild med boken ”I min blommiga ballong”, där han samlat en del av sina låttexter. 

Bo Selinder startade tidigt med att skriva texter och komponera låtar. 

– När jag gick på gymnasiet fanns det ett projekt på Norrbottensteatern med öppen scen som min bror höll i. Det första året var det ett gäng gymnasieungdomar som satte upp en föreställning tillsammans. Min bror skrev ett ram-manus, och så fick vi ungdomar bidra med innehållet – en sång, en sketch eller musik som jag fick uppdraget att skriva. Det gav mig mersmak så sedan fortsatte jag av bara farten, berättar han. 

Under årens lopp har Bo Selinder har många gånger jämförts med Povel Ramel för sitt sätt att komponera texter. 

– Det är väl oundvikligt att jag jämförs med honom, framför allt lyssnade mina föräldrar mycket på Povel. Däremot känner jag själv att Galenskaparna är en ännu större inspirationskälla. Jag upptäckte dem när jag gick i mellanstadiet och det blev en uppenbarelse att inse att man kunde skriva så klurigt och finurligt. Jag har försökt att skriva på andra sätt också, men det blev inte bra. Jag håller mig istället till det jag känner att jag kan. Man har ju sin stil, konstaterar han. 

Luleåfödda konstnären Fanny Felicia Svanberg har bidragit med illustrationerna i boken och finns även hon finns med på boksläppet under helgens Bok och bild.