Vägglöss kan till exempel ta sig in i ditt hem via väskor eller begagnade möbler. Undvik vägglöss genom att vara vaksam när du tar hem begagnade möbler och inte ha resväskan öppen på golvet när du är ute och reser.

Kackerlackor sprids av sig själva och följer oftast med livsmedelförpackningar in i hemmet. Du kan slippa undan dem genom att hålla hemmet rent, tömma sopkorgen och komposten ofta samt kontrollera väskor innan du tar in dem i hemmet.

Silverfiskar kan förekomma i mängder. Undvik dessa med hjälp av städning, särskilt i badrum och kök eftersom de gillar fukt och värme.

Artikelbild

| Kackerlacka.

Mjölbaggar gillar torra mjöl- och grynprodukter. Du undviker dessa genom att städa och rensa skafferiet regelbundet. Undvik att ha gamla livsmedelsförpackningar stående.

Pälsängrar gillar att äta textiler. Dessa hindrar du genom att hålla rent hemma och hänga upp dina kläder på galgar.

Hästmyror ger sig gärna på trä. För att undvika det bör du hålla trät torrt. Unvik bryggor mellan ditt hem och naturen, ett exempel på brygga är klätterväxter.

Svartmyror är de som daligdags kallas för myror. På våren råder det brist på mat i naturen, vilket gör att de söker sig in i våra hem. Förhindra att myrorna kommer in till dig genom att hålla rent och torka upp direkt om du spillt ut något sött som socker, saft eller kaksmulor.

Artikelbild

| Silverfisk.

Källa: Anticimex