Klart: Han tar över som sportchef i IFK Luleå

Daniel Kalén återvänder som sportchef till IFK Luleå. Han ersätter Per Jensen som tidigare meddelat att han kliver av sitt uppdrag.

Daniel Kalén tar över som sportchef efter Per Jensen.

Daniel Kalén tar över som sportchef efter Per Jensen.

Foto: IFK Luleå

Luleå kommun2019-10-28 12:01

Daniel Kalén har tidigare varit heltidsanställd sportchef i IFK Luleå men när IFK Luleå tvingades spara pengar lämnade han klubben. Nu återvänder han till rollen men denna gång vid sidan av sitt civila arbete. 

– Jag delar IFK Luleås ambitioner om att bli ett stabilt division 1-lag för att sedan kunna utmana om en plats i Superettan. I den satsningen handlar det om att varje dag försöka bli bättre än dagen innan. Jag ser fram mot att få utveckla föreningen och fotbollen tillsammans med skickliga och engagerade spelare, tränare, partners, supporters och ideella krafter, säger Daniel Kalén, tillträdande Sportchef för IFK Luleå.

Lennart Ohlson, ordförande för IFK Luleå:

– Daniels kvaliteter kommer att stärka IFK Luleå som Norrbottens ledande fotbollsklubb och ungdomsakademi. Anställningen är ett viktigt steg i att bygga det nya IFK Luleå som ska uppnå goda sportsliga resultat och samtidigt vara en stark röst i föreningslivet och samhället – hos oss ska alla känna sig välkomna, säger 

– IFK Luleå vill tacka avgående Per Jensen för ett fantastiskt jobb och ett starkt engagemang för vår klubb, där hans senaste truppbygge ledde till serieseger och division 1-uppflyttning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!